Col·lab és una acceleradora pública de triple impacte (social, econòmic i mediambiental) per a startups d’innovació social i urbana.

Play
Col·lab és una acceleradora pública de triple impacte (social, econòmic i mediambiental) per a startups d’innovació social i urbana.
PLAY
X

Col·lab de Las Naves forma part de les eines de la iniciativa #MissionsValencia, impulsada per l’Ajuntament de València.

Si tens una iniciativa emprendedora que done solució a alguna necessitat de la ciutadania o de l’entorn urbà i periurbà (introduint components innovadors), posem a la teua disposició una sèrie de programes, depenent de l’estat de maduresa i les particularitats de la teua iniciativa.

Startups

Actualment a Col·lab
Edicions anteriors de Col·lab
Agro·lab

Programa específic d’acceleració per a iniciatives agroalimentàries amb esperit d’innovació i sostenibilitat que no té una regularitat anual. En 2023 disposarà d’una nova edició.

Totes
Inclusió social
Actualment a Col·lab
Mobilitat
Actualment a Col·lab
Sostenibilitat mediambiental
Actualment a Col·lab
Moda sostenible
Actualment a Col·lab
Agroalimentació
Actualment a Col·lab
Agroalimentació
Actualment a Col·lab
CARREGAR MÉS

Mentorització

Persones mentores

Mentores
Raquel Sanz (Mentora d’equips)
Em fascinen les persones per la seua profunditat i potencial. Per aquest motiu he anat evolucionant en la meua trajectòria professional enfocant-me c . . .
+
x
Em fascinen les persones per la seua profunditat i potencial. Per aquest motiu he anat evolucionant en la meua trajectòria professional enfocant-me cada vegada més al desenvolupament de les persones a través de la formació i el coaching. Com co-founder de Emplogreen, ajude a les empreses i professionals compromeses amb el triple impacte a trobar-se i desenvolupar-se. Quina tasca desenvolupes en Col·lab? La gestió emocional és fonamental per al desenvolupament de les startups i els seus equips, així com les eines conversacionals com ara l'escolta, l'assertivitat o el feedback. I sobretot, com generar confiança i mantindre-la, tant en un mateix com en els equips. Quin és l'objectiu que vols complir, formant part de Col·lab? Que les persones emprenedores prenguen consciència de la importància de la gestió d'un mateix i dels seus equips com a factor clau per a la viabilitat de les seues startups. El que més m'agrada és fer preguntes que conviden a la reflexió i l'autoconeixement.
Mentores
Javier Carrasco (Responsabilitat Social Empresarial)
Sempre he pensat que les coses es poden fer d’una altra manera: en sintonia amb el món que ens envolta. Per això, quan en els inicis d’a . . .
+
x
Sempre he pensat que les coses es poden fer d'una altra manera: en sintonia amb el món que ens envolta. Per això, quan en els inicis d'aquest nou segle, vaig descobrir que també en el món de l'empresa s'obria pas aquesta nova manera d'actuar, vaig decidir encaminar els meus passos professionals per allí. I així, des de l'any 2004 em dedique a fer de les empreses organitzacions social i mediambientalment més responsables, introduint en els seus processos criteris de sostenibilitat. QUINA TASCA DESENVOLUPEM EN COL·LAB? En la meua condició d'especialista en Responsabilitat Social Empresarial (RSE) acompanye a les startups que resideixen en l'acceleradora de Col·lab perquè integren en els seus procediments criteris social i mediambientalment responsables i d'aquesta manera contribuir al fet que la seua estratègia a curt, mitjà i llarg termini s'alinee amb el concepte de Sostenibilitat. QUIN OBJECTIU VOLEM COMPLIR, FORMANT PART DE COL·LAB? Sense dubtar-ho. Contribuir perquè les empreses es convertisquen en actors decisius i proactius en el camí cap a un món social i mediambientalment sostenible.
Mentores
Alejandro Cancelas (TIC)
Sóc Alejandro Cancelas, expert en transformació digital i noves tecnologies i divulgador. Ajude a digitalitzar a negocis i professionals, potenciant . . .
+
x
Sóc Alejandro Cancelas, expert en transformació digital i noves tecnologies i divulgador. Ajude a digitalitzar a negocis i professionals, potenciant la seua visibilitat en línia i l'automatització de processos d'execució, captació i conversió de clients. Emprenedor i empresari des de fa 10 anys, he creat diferents empreses, totes elles relacionades amb les noves tecnologies, centrades en ajudar als professionals en la seua digitalització. QUINA TASCA DESENVOLUPEM A COL·LAB? En Col·lab tinc dues funcions: sóc mentor generalista dels projectes Yhood i Al Vision, i mentor grupal en l'àrea de Tecnologia i Transformació digital. En elles la meua labor és compartir amb les empreses els meus aprenentatges -i també errors-, intentant aprofitar al màxim tot el que ens ofereix la tecnologia per al desenvolupament de cadascun dels seus negocis. QUIN ÉS L'OBJECTIU QUE VOLEM COMPLIR, FORMANT PART DE COL·LAB? El meu objectiu principal és ajudar als emprenedors en l'àrea que represente. Poder compartir els meus coneixements i que aquests siguen d'ajuda per als altres, és la principal recompensa del treball realitzat. A més, molt gratament, m'he trobat amb un ecosistema i companys/as mentors d'un altíssim nivell, la qual cosa també m'ajuda a créixer a nivell professional i personal dins del Col·lab.
Mentores
Javier Alandes (Lean Startup i Oratòria)
Sóc Javier Alandes i em dedique al món de la formació, principalment en àrees d’emprenedoria i autoocupació. També impartisc conferències . . .
+
x

Sóc Javier Alandes i em dedique al món de la formació, principalment en àrees d'emprenedoria i autoocupació. També impartisc conferències i cursos sobre Storytelling per a equips comercials, ocupabilitat per a col·lectius en risc d'exclusió i xarrades motivacionals en esdeveniments de desenvolupament i innovació. Així mateix escric novel·les i guions de cinema (quan em queda una mica de temps). 

QUINA TASCA DESENVOLUPEM EN COL·LAB? 

En Col·lab sóc mentor de Lean Startup i Oratòria. M'encanta treballar amb els i les emprenedores en els estadis inicials dels seus projectes definint les hipòtesis, creant un Producte Mínim Viable aprenent dels potencials clients, debatre el model de negoci o el buyer persona. I, amb tot això, treballar amb els equips a fer un gran pitch del projecte. 

QUIN ÉS L'OBJECTIU QUE VOLEM COMPLIR FORMANT PART DE COL·LAB?

Em sent completament identificat amb els criteris de selecció de projectes de Col·lab, i el meu objectiu és participar en l'impacte social i la revolució de determinats sectors que suposarà el treball de tots els equips. Quan aquests projectes tiren avant i generen transformació a la ciutat de València, serà una satisfacció enorme haver aportat el meu granet d'arena en ells.

Mentores
Claudia Alfonso (Màrqueting)
Sóc especialista en Inbound Màrqueting i gaudisc aplicant la creativitat per a aconseguir objectius de venda. La meua experiència és heterogènia: . . .
+
x

Sóc especialista en Inbound Màrqueting i gaudisc aplicant la creativitat per a aconseguir objectius de venda. La meua experiència és heterogènia: des de visibilitzar projectes socials i culturals fins a ajudar empreses multinacionals a vendre més. Com a emprenedora en lavisible al costat de les meues sòcies, he tingut l'oportunitat de conéixer les dificultats de l'aventura de desenvolupar un nou projecte.

QUINA TASCA DESENVOLUPEM EN COL·LAB?  En Col·lab de Las Naves impulse el camí idoni per a implantar un pla estratègic en les àrees de màrqueting i vendes, que responga correctament a les necessitats dels projectes tant a mitjà termini com a llarg termini. QUIN ÉS L'OBJECTIU QUE VOLEM COMPLIR FORMANT PART DE COL·LAB? El meu objectiu principal és fomentar en els projectes la importància de les estratègies de màrqueting i vendes, alhora que creguem sinergies, cooperació i una xarxa d'emprenedors amb impacte positiu.
Mentores
Camilla Miraudo (Responsabilitat Social)
Sóc Camila Miraudo i vaig nàixer i em vaig criar a Itàlia, encara que fa deu anys em vaig mudar a València. En relació a la meua formació, sóc . . .
+
x

Sóc Camila Miraudo i vaig nàixer i em vaig criar a Itàlia, encara que fa deu anys em vaig mudar a València. En relació a la meua formació, sóc politòloga especialitzada en relacions internacionals. Vaig continuar formant-me en cooperació al desenvolupament i, com les meues inquietuds anaven creixent en comptes de disminuir, vaig anar acostant-me a l'economia, buscant alternatives al model actual.

Com en un trencaclosques vaig anar afegint peces a la meua professió/passió i vaig començar a dedicar-me a la responsabilitat social empresarial, a l'economia del bé comú i a la innovació social. Actualment sóc consultora de RSC i Economia del Bé Comú i, al mateix temps, responsable de cooperació internacional en una associació. QUINA TASCA DESENVOLUPEM EN COL·LAB?  En Col·lab acompanye a les entitats perquè desenvolupen una visió ètica i uns valors empresarials, així com perquè siguen responsables, tant a nivell intern com de cara a la societat. També assessore les empreses que formen part dels programes Col·lab sobre les diferents eines de mesurament i de certificació perquè cadascuna trobe la que millor s'acoste a la seua missió i objectius. QUIN ÉS L'OBJECTIU QUE VOLEM COMPLIR FORMANT PART DE COL·LAB? És molt motivant, gratificant i, alhora, una gran responsabilitat, mentoritzar persones talentoses que estan desenvolupant projectes creatius i innovadors. Ser part de l'equip de professionals de Col·lab és l'oportunitat de veure i fer créixer València com a ciutat sostenible i innovadora.
Mentores
Arturo Puig – Itbook (Metodologies àgils)
Som Itbook editorial i ens dediquem al desenvolupament d’aplicacions educatives. Vam nàixer com a start-up fa 10 anys  per a contribuir a la t . . .
+
x
Som Itbook editorial i ens dediquem al desenvolupament d'aplicacions educatives. Vam nàixer com a start-up fa 10 anys  per a contribuir a la transformació de les indústries culturals i creatives, i aquest coneixement el transmetrem als projectes del Col·lab. QUINA TASCA DESENVOLUPEM EN COL·LAB?  Ensenyarem als projectes que formen part de Col·lab com treballar ràpid, ser flexibles i anticipar resultats des dels principis de les metodologies àgils. QUIN ÉS L'OBJECTIU QUE VOLEM COMPLIR, FORMANT PART DE COL·LAB? Som una empresa innovadora que se sosté amb recursos propis. Creiem en el projecte Col·lab i podem aportar coneixement des de l'experiència a emprenedors i emprenedores que, com nosaltres, busquen llançar-se a innovar i ser sostenibles.
Mentores
Juan Simón García (Digitalització i tecnologia)
Sóc un apassionat de la tecnologia fet que, al costat del meu desig constant per aprendre, m’ha fet tindre una visió bastant detallada dels ca . . .
+
x

Sóc un apassionat de la tecnologia fet que, al costat del meu desig constant per aprendre, m'ha fet tindre una visió bastant detallada dels canvis tecnològics produïts en els últims anys tant en hardware com software. Per aquest motiu a més del meu treball en la creació de contingut per a Realitat Virtual, tant en l'àmbit educatiu com patrimonial, haja impartit formació sobre Realitat Estesa (Virtual, Mixta i Augmentada) així com labors de consultoria per a la implementació de noves tecnologies i transformació digital.

QUINA TASCA DESENVOLUPEM EN COL·LAB?  Ajudaré en l'ús eficient de la tecnologia per part dels diferents projectes del Col·lab, treballant per a aportar valor a aquests, des de la utilització d'eines de productivitat per a l'organització de projectes, passant pel prototipat/desenvolupament del producte o servei, fins al testatge, gestió i control del mateix una vegada llançat al mercat. QUIN ÉS L'OBJECTIU QUE VOLEM COMPLIR, FORMANT PART DE COL·LAB? Al final tot es resumeix a millorar la qualitat de vida de les persones, perquè la tecnologia és una eina que ha d'utilitzar-se amb aqueixa fi i no amb uns altres. I, sens dubte, tots els projectes que formen part del Col·lab tenen un marcat caràcter social que estan alineats amb aqueixa visió. Aspecte que, per desgràcia, no sol estar present en molts projectes de base tecnològica, on les persones són tractades com un mer instrument per a guanyar diners.
Mentores
María Amigo (Viabilitat i Finances)
Sóc una apassionada de la docència en qualsevol àmbit relacionat amb la meua experiència professional i formació empresarial. L’assessorame . . .
+
x

Sóc una apassionada de la docència en qualsevol àmbit relacionat amb la meua experiència professional i formació empresarial. L'assessorament a projectes emprenedors en la seua fase més inicial ha sigut durant molts anys la meua motivació, prestant especial atenció als aspectes econòmics i financers d'aquests. Sóc una autèntica convençuda que les empreses del futur seran sostenibles (financera, social i mediambientalment) o no seran. El meu model a seguir és l'Economia del Bé Comú.

QUINA TASCA DESENVOLUPEM EN COL·LAB?  Guiar als projectes perquè coneguen amb la major exactitud la viabilitat econòmica i financera de les seues idees, desenvolupant pressupostos i projeccions davant diferents escenaris. QUIN ÉS L'OBJECTIU QUE VOLEM COMPLIR, FORMANT PART DE COL·LAB? El meu principal objectiu és que les persones emprenedores participants prenguen les decisions adequades amb dades concretes i fiables que els permeten ser sostenibles en el temps i poder així generar el major impacte social possible a la nostra ciutat.
Mentores
Ismael Abel – Alias, allied to grow (Estratègia)
Som un equip de persones amb més de 20 anys d’experiència que treballem amb il·lusió en allò que creem, en l’àmbit públic i privat, . . .
+
x

Som un equip de persones amb més de 20 anys d'experiència que treballem amb il·lusió en allò que creem, en l'àmbit públic i privat, promovent l'emprenedoria i la innovació en pro d'un desenvolupament sostenible i equitatiu. Desenvolupem projectes a nivell local, regional i internacional amb molta involucració i excel·lents resultats.

QUINA TASCA DESENVOLUPEM EN COL·LAB? Des de l'àrea de mentorització en Disseny i planificació estratègica, ajudarem a transformar les idees en resultats, amb una combinació de visió, valors, lideratge i pensament estratègic, tractant que en els projectes convisquen les obligacions del dia a dia amb la visió de mitjà i llarg termini. QUIN ÉS L'OBJECTIU QUE VOLEM COMPLIR FORMANT PART DE COL·LAB? Estem convençuts que unint persones, talent, cooperació i energia emprenedora podem crear projectes i iniciatives d'impacte i valor que milloren el nostre entorn i el món.
Mentores
Lucía Carrau (Assessorament legal)
Em dic Lucía Carrau i sóc advocada especialitzada en els àmbits del Dret Mercantil, Noves Tecnologies i Startups, focalitzant-me en pimes tradicion . . .
+
x

Em dic Lucía Carrau i sóc advocada especialitzada en els àmbits del Dret Mercantil, Noves Tecnologies i Startups, focalitzant-me en pimes tradicionals i empreses de recent creació.

Sóc una apassionada del dret i la tecnologia, i sobre aqueixa base, a més de l'assessorament tradicional, he desenvolupat un Projecte de Transformació Digital per a Pimes, amb un punt de trobada amb startups a través del corporate venturing. QUINA TASCA DESENVOLUPEM EN COL·LAB?  En Col·lab assessore els i les emprenedores, resolent els dubtes legals que els sorgeixen entorn del seu projecte, des de la constitució de la societat i l'elecció de la forma jurídica que més s'ajusta a les seues necessitats, fins a com regular les relacions entre els socis i sistemes per a resoldre els possibles conflictes, la manera d'atraure i retindre talent amb pocs recursos, la responsabilitat dels administradors, fórmules de finançament propi i alié, protecció de la propietat intel·lectual i industrial, etc. La mentorització legal és fonamental per a l'emprenedor i emprenedora per a entendre les conseqüències jurídiques de les decisions que haurà d'anar adoptant, i dels contractes o documents que haurà de signar conforme es vaja materialitzant el projecte. Un bon assessorament jurídic estalvia temps i diners. QUIN ÉS L'OBJECTIU QUE VOLEM COMPLIR FORMANT PART DE COL·LAB? El meu objectiu formant part de Col·lab és ajudar els emprenedors a buscar solucions que permeten la viabilitat jurídica del seu projecte.
Mentores
Marina Romeral (Gestió de persones)
Em dic Marina Romeral i treball amb persones, projectes i empreses des de fa més de quinze anys. L’àrea de les relacions personals i el seu im . . .
+
x
Em dic Marina Romeral i treball amb persones, projectes i empreses des de fa més de quinze anys. L'àrea de les relacions personals i el seu impacte directe en l'òptima gestió empresarial és un àmbit que m'apassiona. Per vocació, em vaig formar en Psicologia i he continuat aprenent més del camp de les persones, treballant en l'àrea de Gestió de Recursos Humans en empreses de tota mena, donant eines per a l'organització interna i desenvolupant l'atracció de talent i selecció, avaluació, organització interna, etc. QUINA TASCA DESENVOLUPEM EN COL·LAB? Dins de Col-lab, la meua labor se centra en ajudar els i les emprenedores a posar en marxa estratègies i plans d'acció que els permeten gestionar els seus equips de treball en línia amb els seus objectius empresarials i els seus valors interns. Ajude també a crear estructures de Gestió de Persones que els ajuden en el seu actual moment empresarial i que puguen servir de base al seu creixement futur. QUIN ÉS L'OBJECTIU QUE VOLEM COMPLIR FORMANT PART DE COL·LAB? Col·laborar i participar en la creació i desenvolupament d'empreses que dinamitzaran i ajudar a créixer la nostra ciutat, és un repte il·lusionant i molt motivador per a mi. Em sentiré molt orgullosa d'haver pogut ajudar, des de la meua xicoteta parcel·la, al fet que aquests projectes cresquen i es desenvolupen.

Noticias

Articles d’interés

Galería

Vídeos de Col·lab

X
31/05/2023
Demo Day (7ª ed.) Col·lab – maig de 2023
01/12/2022
Demo Day (6ª ed.) Col·lab – novembre de 2022
03/05/2022
Demo Day (5ª ed.) Col·lab – maig de 2022
14/10/2021
Demo Day (4ª ed.) Col·lab – octubre de 2021
04/10/2021
Demo Day (3ª ed.) Col·lab – maig de 2021
04/11/2020
Demo Day (2ª ed.) Col·lab – novembre de 2020
CARREGAR MÉS

Dubtes

Preguntes Freqüents

Col·lab de las Naves és una acceleradora pública per a startups i iniciatives emprenedorers innovadores i amb triple impacte: social, econòmic i mediambiental.

En Col·lab s’ofereix, a més d’espais de treball i de reunions, mentorización intensiva en 10 àrees clau per a les persones emprenedores, així com accions de facilitació, networking i teambuilding.

En l’actualitat tenim actius els següents programes de suport a l’emprenedoria innovadora social i urbà:

 • Pre-acceleració: És un programa de promoció de l’emprenedoria innovadora, destinat a aquelles iniciatives emprenedores que estan buscant la validació i el reforç del seu model de negoci.
 • Acceleració: És un programa que té com a objectiu oferir suport a aquells projectes emprenedors que, després d’haver validat el seu model de negoci, estan a punt d’iniciar la seua fase de comercialització o porten uns mesos comercialitzant el seu producte o servici.
 • Scale Up: És un programa que té com a meta el reforç d’un model de negoci ja validat per part d’una startup, una pime innovadora o una altra figura jurídica que ja està en fase de comercialització. Així mateix, es busca tant un augment significatiu de la seua xifra de negocis com la consolidació de l’equip emprenedor.

Convocatòria actual finalitzada. A la primavera obrirem una nova convocatòria.

Els nostres programes tenen dues edicions anuals: la primera s’inicia en els mesos d’abril-maig i la segona a l’octubre-novembre.

La duració de cada programa gira entorn dels 6 mesos.

Aproximadament 45 dies abans de l’inici de cada edició dels programes Col·lab, s’obri una convocatòria pública. Les convocatòries estan obertes durant 4 setmanes aproximadament.

Al tancament de cada convocatòria té lloc un procés de selecció en dues fases en els quals un comité intern de las Naves i un jurat professional extern avaluen els projectes per a triar aquells que entraran a formar part dels programes Col·lab.

Per a més informació sobre cada convocatòria, per favor, consulta les bases que trobaràs en la secció “Perfil del Contractant” de la pàgina web de las Naves.

Durant els períodes de convocatòria oberta, per a aplicar a cadascun dels programes actius, hauràs d’emplenar el formulari que podràs trobar al final de lesta pàgina de Col·lab.

En aquest formulari et demanarem que inclogues un Resum executiu del teu projecte, responent a una sèrie de preguntes que et plantejarem en el nostre Model de Resum executiu que podràs descarregar en aquest enllaç.

Si el teu projecte resulta seleccionat per als programes Col·lab de Pre-acceleració, Acceleració o Scale Up, podràs gaudir dels següents avantatges durant la teua estada de 6 mesos:

 • Sessions de treball grupals, adquirint coneixements mitjançant la metodologia flipped classroom i perfeccionant el teu model de negoci de manera col·laborativa.
 • Mentorizaciones especialitzades individuals, en cadascuna de les 10 àrees de mentorización.
 • Mentorizaciones generalistes i avaluacions d’acompliment.
 • Espai de treball compartit, en Col·lab (per a 2 persones del teu equip si entreu en el programa de Pre-acceleració, 3 persones si entreu en el programa d’Acceleració i 4 persones si sou seleccionats per al programa de Scale Up). Aquest espai està totalment equipat amb mobiliari d’oficina i disposa de múltiples accessos a xarxa LAN i connexió sense fil a Internet a través de WIFI d’alta velocitat.
 • Disposició de diferents materials d’oficina, per a la seua utilització dins de las Naves, com: projector, impressora o rotafolio (sota demanda i depenent de disponibilitat).
 • Taquilla amb clau: 2 taquilles per projecte en Pre-acceleració, 3 taquilles per projecte en Acceleració i 4 taquilles en Scale Up.
 • Visibilització del teu projecte, amb el suport de l’equip de Comunicació de las Naves.
 • Activitats de networking, xarrades especialitzades i teambuildings.
 • Accés a un canal exclusiu, per a participants en Col·lab, amb informació sobre subvencions i ajudes disponibles per a startups d’impacte social i mediambiental.
 • Demo Day al final del programa en el qual exposaràs el teu projecte, sempre que hages superat de manera positiva una avaluació tècnica.
 • Duració de cada programa: 6 mesos.

En la següent taula podràs trobar les principals diferències entre els programes de Pre-acceleració, Acceleració i Scale Up:

En els programes Col·lab tenim 10 àrees de mentorització:

a.- Metodologies d’emprenedoria innovadora en entorns inestables / Lean Startup

b.- Oratòria

c.- Màrqueting i vendes

d.- Responsabilitat Social, Impacte social i mediambiental i el seu mesurament

e.- Metodologies de treball àgils

f.- Tecnologia i Transformació digital

g.- Viabilitat i Finançament

h.- Gestió d’equips i lideratge

i.- Estratègia

j.- Assessorament legal

Els programes de promoció de l’emprenedoria innovadora posats en marxa des de Col·lab de las Naves podran ser seguits per qualsevol mena de persona física o jurídica (cooperatives, SLs, empreses d’inserció, autònoms, associacions, etc.).

Totes les iniciatives emprenedores que es presenten per als programes Col·lab de Pre-acceleració, Acceleració i Scale Up, han d’estar emmarcats dins d’una o més àrees d’impacte:

1.- Mobilitat sostenible

2.- Model energètic

3.- Urbanisme i hàbitat sostenible

4.- Economia valenciana circular i sostenible

5.- Renaturalització

6.- Resiliència i adaptació

7.- Governança intel·ligent

8.- Implicació social

*Consulta les diferents categories que formen part de les àrees d’impacte en les bases de la convocatòria.

La principal via d’entrada als programes Col·lab és mitjançant un procés de selecció després d’un període de convocatòria pública. Pots consultar les bases de la convocatòria per a conéixer totes les particularitats del procés de selecció, en la secció Perfil del Contractant de la pàgina web de las Naves.

No obstant això, també es pot entrar als programes Col·lab com a resultat de processos de selecció realitzats per jurats professionals en esdeveniments de promoció de l’emprenedoria organitzats per las NAVES o per entitats col·laboradores. Per exemple, el premi principal del Hackathon Col·lab Weekend consisteix en un accés Fast track al programa de Pre-acceleració Col·lab.

Finalment, una altra via d’entrada és mitjançant l’establiment de convenis de col·laboració o assistència mútua amb altres entitats, amb la finalitat de promoure la mobilitat i la transferència de coneixements de persones emprenedores que lideren projectes d’emprenedoria social o mediambiental, especialment aquells que tenen el seu origen en altres Comunitats Autònomes diferents de la Valenciana o projectes internacionals.

Els programes Col·lab s’ofereixen sense cap mena de cost per als participants i són free equity, encara que es demana un alt grau de dedicació i implicació, així com assistència proactiva a les reunions de seguiment, assessorament i mentorización, tant grupals com individuals. A títol informatiu, els serveis que reben, per part de Las Naves, té una valoració mitjana de 12.000€ semestrals per equip emprenedor.

En la següent taula es recull el mínim de sessions grupals i individuals a les quals has d’haver assistit per a superar de manera satisfactòria les avaluacions que es realitzaran a meitat (1a Avaluació) i en finalitzar el programa (2a Avaluació), així com el mínim de puntuació d’acompliment que has d’obtindre per part del teu mentor o mentora generalista:

Els nostres programes de promoció de l’emprenedoria innovadora exigeixen que tingues un nivell de compromís elevat amb la teua iniciativa o projecte:

 • Si vols seguir el nostre programa de Pre-acceleració (per a projectes més incipients) entenem que, mentre que estàs validant la viabilitat de la teua iniciativa, compatibilitzes la teua activitat emprenedora amb altres treballs que t’aporten ingressos o que seguisques altres estudis al mateix temps. No obstant això, et demanarem un compromís d’un mínim de 20 hores setmanals de dedicació mínima al desenvolupament del teu projecte emprenedor (o un mínim de 10 hores setmanals per persona si teniu un equip amb 2 integrants). D’altra banda, per norma general, els dilluns i els dimecres de 17.00 a 19.00 hi ha sessions grupals presencials de Pre-acceleració en Las Naves. Les sessions de mentorización individual les pots pactar amb les persones mentores en el moment que més us convinga.
 • Si vols participar en el nostre programa d’Acceleració (per a projectes amb un cert rodatge) et demanarem una dedicació a temps complet al teu projecte emprenedor, és a dir, que treballes aproximadament 40 hores setmanals desenvolupant el teu negoci (o un mínim de 20 hores setmanals per persona si tens un equip de 2 integrants). Així mateix, els dimarts de 17.00 a 19.00 i els dijous de 15.00 a 17.00 tenen lloc les sessions grupals d’Acceleració, de manera presencial en Las Naves. Les sessions de mentorización individual s’estableixen lliurement amb les persones mentores.
 • Si vols formar part del nostre programa Scale Up (per a projectes que ja han validat el seu model de negoci i busquen escalar-ho) et demanarem, com a condició indispensable, que hi haja un mínim d’una persona treballant a temps complet i dues persones a temps parcial o bé dos persones a temps complet. En altres paraules, entre totes les persones de l’equip haureu de dedicar un mínim de 80 hores setmanals al projecte. Igualment, els dimarts de 15.00 a 17.00 i els dijous de 17.00 a 19.00 tenen lloc les sessions grupals de mentorización de Scale Up, presencialment en Las Naves. Les sessions de mentorización individual s’acorden, de manera lliure amb les persones mentores.

Això no significa que anem a establir un sistema de control del temps que li dediques al teu projecte emprenedor, però sí que et demanarem un grau d’aprofitament elevat de tots els recursos que t’ofereix Col·lab (recorda que estàs utilitzant recursos públics).

Si durant la teua estada en un dels nostres programes decideixes començar a cursar uns estudis (com un màster o cursos d’especialització) que t’impedisquen dedicar al teu projecte els mínims d’hores citats anteriorment o que impossibiliten que pugues continuar assistint a les sessions grupals o a la mentorización individualitzada, hauràs d’abandonar el programa Col·lab en el qual estigues participant (el romanent de la teua bossa de mentorización que no hages utilitzat serà repartit entre altres projectes que continuen en el programa).

En cas que un equip participant o startup no supere els nivells mínims d’implicació assistència i aprofitament durant els primers 3 mesos del programa, en realitzar el primer procés d’avaluació que tindrà lloc a meitat de cada edició dels programes Col·lab, l’equip de gestió valorarà l’exclusió d’aquest projecte.

També poden ser expulsats els participants:

 • Que atempten contra els drets fonamentals del personal que contracten per a desenvolupar els seus projectes emprenedors.
 • Que utilitzen les instal·lacions de Las Naves per a realitzar activitats il·legals o fets delictius.
 • Que mostren comportaments racistes, sexistes o discriminatoris contra altres persones participants, mentors/as o personal de Las Naves.
 • Que no acaten les normes bàsiques de convivència en Col·lab.

En el cas de superar de manera positiva les dos avaluacions previstes en cada programa (la primera als 3 mesos i la segona en finalitzar el programa), tindràs dret a obtindre 20 punts extra si et presentes a una altra fase superior dels programes Col·lab de promoció de l’emprenedoria. Per exemple, si has participat en el programa de Pre-acceleració de Col·lab i has superat positivament les dos avaluacions, tindràs 20 punts extra en cas que vulgues continuar desenvolupant el teu projecte amb el nostre suport, aplicant a la següent edició del programa d’Acceleració Col·lab.

Les persones i equips que hagen superat satisfactòriament les dos avaluacions descrites anteriorment podran rebre de  Las Naves una aportació econòmica per a l’execució dels seus projectes emprenedors.

Per a rebre aquesta aportació, aquests equips i persones hauran de presentar un pla d’actuació en les últimes setmanes de cada edició. Aquest pla d’actuació serà avaluat pel personal tècnic de Las Naves.

Per a cadascun dels programes de Col·lab, l’equip o persona participant que haja rebut la major puntuació en el procés d’avaluació del seu pla d’actuació rebrà una aportació:

 • de fins a 3.000€ en el cas del programa de Pre-acceleració.
 • de fins a 4.000€ en el cas del programa d’Acceleració.
 • de fins a 5.000€ en el cas del programa Scale Up.

Atés que els programes Col·lab estan focalitzats al foment de la innovació social i urbana, la teua iniciativa emprenedora, a més de resoldre un repte de la ciutadania o de l’entorn, ha d’introduir mètodes nous o significativament millorats que incloguen:

 • canvis significatius en tècniques i formes de producció o prestació de serveis
 • l’aplicació de nous sistemes organitzatius o eliminació d’ineficiències en els canals de distribució
 • procediments disruptius destinats a resoldre els nous reptes sorgits en entorns rurals i urbans

En Col·lab hi ha dues edicions anuals de 6 mesos de duració cadascuna: la primera sol començar al maig i la segona a l’octubre/novembre. Coneix les startups de l’últim Demo Day.

Aproximadament 45 dies abans del començament de cada edició, s’obri un període de convocatòria pública perquè tot aquell que ho desitge puga presentar la seua candidatura al nostre programa de Pre-acceleració, Acceleració o Scale Up. La fase de convocatòria pública té una duració aproximada de 30 dies.

Com presentar la teua candidatura

01
Emplenar el formulari d’aplicació quan la convocatòria estiga activa.
02
A un dels apartats del formulari d’aplicació hauràs d’adjuntar en PDF el nostre Model de Resum Executiu.
03
Hauràs d’adjuntar un enllaç a un video de presentació de la teua iniciativa emprenedora que haurà de tindre una duració màxima de 2 minuts.

Informació

Instruccions per a
presentar la teua candidatura

De manera orientativa, en els mesos de setembre i març s’obrin convocatòries públiques per a poder presentar-te als nostres programes Col·lab.

En primer lloc, hauràs de decidir a quin programa Col·lab et presentaràs: Pre-acceleració, Acceleració o Scale Up. Si presentes la teua candidatura al programa d’Acceleració i considerem que la teua iniciativa emprenedora no té un grau suficient de maduresa o desenvolupament, ens posarem en contacte amb tu convidant-te al fet que ho presentes al programa de Pre-acceleració. D’altra banda, si et presentes al programa Scale Up i pensem que hauries de reforçar més el teu model de negoci abans d’escalar-ho, també contactarem amb tu convidant-te al fet que ho presentes al programa d’Acceleració.

Per a presentar  la teua candidatura només has de seguir aquests 3 passos:

 1. Emplenar el formulari d’aplicació als nostres programes que podràs trobar al final de les instrucions.
 2. En un dels apartats del formulari d’aplicació hauràs d’adjuntar el nostre Model de Resum Executiu, després d’emplenar tots els seus apartats. Pots descarregar una còpia editable del nostre Model de Resum Executiu prement ací. Per favor, no ens manes altres Business Pla o models de negoci que hages elaborat prèviament. El motiu pel qual només acceptem aquelles sol·licituds que adjunten el nostre propi Model de Resum Executiu és per a poder avaluar a totes les candidatures en igualtat de condicions. No t’oblides d’adjuntar el Model de Resum Executiu en PDF (no en altres formats). Per favor, quan acabes d’omplir este Model de Resum Executiu i ens ho manes a través del formulari de la convocatòria, guarda este arxiu amb un nom diferent de “Modelo de Resumen Ejecutivo”; (d’esta manera podrem diferenciar-los dels altres amb major facilitat). Com a suggeriment, quan acabes d’omplir este document, pots guardar-ho amb un nom com -> Resum Executiu [nom de la meua startup]
 3. En el formulari també hauràs d’adjuntar un enllaç a un vídeo de presentació de la teua iniciativa emprenedora. En aquest vídeo, que haurà de tindre una duració màxima de 2 minuts, deuràs:
 • explicar-nos quin és el problema o necessitat detectada
 • explicar quina és la solució que proposes
 • parlar breument de la persona o persones que esteu darrere del projecte emprenedor.

Pots pujar el teu vídeo a Youtube o Vimeo i incloure la URL en el formulari d’aplicació o inserir un enllaç de descàrrega de WeTransfer o una altra plataforma de transferència d’arxius. En el vídeo no valorarem les teues aptituds d’edició videogràfica o la seua qualitat artística, sinó la teua capacitat per a explicar-nos la teua iniciativa emprenedora de forma resumida. Per favor, abans d’enviar-nos el teu vídeo assegura’t de que s’escolta amb la suficient claredat i nivell de volum.

El termini per a presentar la teua candidatura a la 7ª convocatòria pública va finalitzar el 20 d’octubre de 2022 a les 11:59 AM. A la primavera obrirem una nova convocatòria.

Després de finalitzar el període de convocatòria pública, els responsables de Col·lab revisarem totes les sol·licituds amb la finalitat de determinar quines candidatures presentades han seguit correctament els passos detallats anteriorment.

Durant el procés de revisió de sol·licituds és possible que ens posem en contacte amb tu per a ampliar informació sobre el teu projecte via email o per vídeo conferencia.

Totes les candidatures que complisquen amb les condicions de participació passaran al procés de selecció, que tindrà dues fases:

Primera fase del procés de selecció

En aquesta primera fase, que és eliminatòria, un jurat format per personal de Las Naves puntuarà les candidatures correctament rebudes, analitzant el Resum executiu i el vídeo de presentació del projecte emprenedor, tenint en compte els següents criteris:

 • Impacte social i/o ambiental de la idea de negoci: màxim de 30 punts
 • Grau d’innovació de la solució proposada: màxim de 30 punts
 • Grau d’alineació del projecte emprenedor amb les àrees preferents contingudes en el punt 4 de les bases (pots consultar les àrees preferents en la secció de Preguntes freqüents de Col·lab): màxim de 30 punts
 • Presència de dones en els òrgans de direcció/decisió de la iniciativa emprenedora: màxim 20 punts
 • Grau de dedicació al projecte emprenedor per part de l’equip o la persona candidata: màxim 10 punts en Pre-acceleració, màxim de 20 punts en Acceleració i màxim de 30 punts en Scale Up.

La puntuació final de cada candidatura es calcularà com la suma de les puntuacions atorgades per cada persona del jurat dividides pel nombre total de persones que componguen aquesta comissió.

Durant aquesta primera fase, les candidatures que no superen

 • 70 punts en el cas de Pre-acceleració
 • 80 punts en el cas d’Acceleració
 • 90 punts en el cas de Scale Up

No passaran el primer tall.

Entre aquelles candidatures que superen la primera cort de puntuació mínima, es realitzarà una ordenació de major a menor puntuació. Un màxim de 30 candidatures –aquelles amb major puntuació– passaran a la segona fase del procés de selecció, duta a terme per part del Jurat.

La comissió d’avaluació d’aquesta primera fase estarà formada per, almenys, tres persones:

 • El Subdirector tècnic de Las Naves o la persona en qui aquest delegue
 • La persona responsable de Col·lab de Las Naves
 • Una persona experta en innovació i emprenedoria

Segona fase del procés de selecció

Aquelles 30 candidatures que, com a màxim, hagen superat la primera fase del procés de selecció, seran avaluades per un jurat professional compost per:

 • Quatre persones pertanyents a les hèlices de la innovació: el sector públic, el sector privat (ecosistema empresarial i emprenedor), l’acadèmia i la societat civil. Els membres d’aquest jurat seran designats per la Gerència de Las Naves.
 • La persona responsable dels programes Col·lab de Las Naves.

Cada integrant del jurat avaluarà les candidatures que hagen passat a aquesta segona fase del procés de selecció, analitzant el resum executiu i el vídeo de presentació del projecte emprenedor, en relació a les següents variables:

 • Coneixement de la necessitat i rellevància d’aquesta: màxim 20 punts
 • Coneixement de les característiques del públic objectiu: màxim 10 punts
 • Adequació de la solució a la necessitat que es pretén cobrir i elements diferencials respecte a la competència: màxim 10 punts
 • Grau d’innovació de la solució proposada: màxim 20 punts
 • Impacte social i/o ambiental: màxim 20 punts
 • Viabilitat econòmica: màxim 10 punts
 • Potencial d’escalabilitat de la idea: màxim 10 punts
 • L’equip (o emprenedor/a individual): experiència prèvia, formació i existència de diferents perfils: màxim 30 punts.
 • Valoració global de la candidatura a través del vídeo de presentació: màxim 20 punts.

La puntuació final de cada candidatura es calcularà com la suma de les puntuacions atorgades per cada persona del jurat dividida pel nombre total de persones que el componguen.

Durant aquesta segona fase, les candidatures que no superen els 80 punts sobre 150 no passaran el segon tall i quedaran descartades.

Tots els aspectes relacionats amb el procés de selecció estan recollits en les bases de la convocatòria que poden trobar-se en la secció Perfil del Contractant de la web de Las Naves.

En finalitzar la segona fase del procés de selecció, una vegada puntuades totes les iniciatives emprenedores, ens posarem en contacte amb les persones responsables dels mateixos per a comunicar-los el resultat del procés de selecció, tant si han sigut admeses com si no.

Les iniciatives emprenedores avaluades seran ordenades de major a menor puntuació. Des de Las Naves es convidarà (en ordre descendent) a les candidatures amb més puntuació de cada convocatòria a participar en el programa al qual hagen aplicat, fins a esgotar les places disponibles en cada edició.

El nombre de places en cada programa Col·lab dependrà de la disponibilitat d’espai i de mitjans materials i personals assignats al programa.

No obstant això, en aquesta convocatòria es reservaran:

 • per a Pre-acceleració, un mínim de 3 places i un màxim de 9
 • per a Acceleració, un mínim de 2 places i un màxim de 8
 • per a Scale Up, un mínim de 2 places i un màxim de 7

La quantitat d’iniciatives emprenedores que entren en els programes Col·lab a través de convocatòria pública no podran superar, en cap moment, el número de 15.

Si després de l’avaluació del jurat la teua candidatura no ha sigut seleccionada per al programa al qual et vas presentar, no et desanimes. Et recomanem que continues madurant i treballant la teua idea de negoci i la tornes a presentar a una edició posterior.

Per a resoldre qualsevol qüestió relacionada amb els programes Col·lab de promoció de l’emprenedoria innovadora, pots enviar-nos un email a collab@lasnaves.com, incloent la teua consulta, el teu nom i un número de telèfon de contacte.

Els continguts dels apartats de “Preguntes Freqüents” i de “Instruccions per a presentar la teua candidatura” de la Secció de la web de Col·lab són merament informatius. Els programes de Col·lab estan regulats per les bases de cada convocatòria activa que podràs trobar en l’apartat de “Perfil del Contractant” de la web de Las Naves.

Formulari

Vols que t’avisem quan obrim la pròxima convocatòria de Col·lab?

Emplena el següent formulari

Forma part de la primera acceleradora pública de València