Espais Maker

Els Espais Maker de Las Naves tenen el potencial de transformar el tipus d’aprenentatge que ocorre en entorns formals per a donar-li solucions a reptes de ciutat

Espais Maker tenen com a objectiu proporcionar a les persones usuàries l’autonomia necessària per a explorar les seues pròpies idees i veure’s a si mateixes com a persones que poden imaginar, crear, construir i resoldre problemes.

En Las Naves hi ha espais dedicats a la fabricació, fotografia i tèxtil.

DIAGNÒSTIC DELS ESPAIS MAKER

En 2021 es va dur a terme un diagnòstic de necessitats per a la posada en marxa dels espais maker de Las Naves. Un diagnòstic que ofereix claus en cinc àmbits (enfocament, comunitat, espai, eines i reptes).

FULL DE RUTA DELS ESPAIS MAKER 

1.- Definició d’espais

Durant 2022, sobre la base del diagnòstic de necessitats per a la posada en marxa dels espais maker de Las Naves, s’ha avançat en la definició dels espais i les àrees de treball. Així s’han definit dues àrees de treball, una de treball “brut” que estarà situada en l’actual espai de Las Naves (nau 1) i una àrea de treball “net” que compartirà espai amb el laboratori ciutadà Ciuta·lab en l’edifici de La Farinera quan aquest s’inaugure.

2.- Taller de prototipat de mobiliari

Com a activitat zero dels Espais Maker, en 2022 s’ha dut a terme un taller de cocreación i prototipado de mobiliari en codi obert. En aquest taller de 25 hores de duració, 25 persones van treballar durant una setmana en la co-creació i el prototipat de part del mobiliari amb el qual s’equiparà l’espai de La Farinera dedicat al laboratori ciutadà Ciuta·lab i a l’àrea de treball “net” dels Espais Maker.

Programa d’Innovació Ciutadana (PIC)

El Programa d’Innovació Ciutadana (PIC) de Las Naves engloba al laboratori ciutadà Ciuta·lab, al laboratori de dades Dades·lab i als Espais Maker.

Imatge d'un plànol d'un habitage amb ferramentes de construcció

Programació

Formació i Esdeveniments

A calendar of events
2024Jun
DilDimDimDijDivDisDiu
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Noticias

Articles d’interés

Galeria

Vídeos de Espais Maker

X
CARREGAR MÉS