MDA

Som un equip de tres persones amb capacitats complementàries: Pedro Mendoza, enginyer agrònom i inventor; Mercedes Herranz, biòloga i especialista en economia circular i mercats internacionals; i Antonio Palacián, economista i especialista en cerca de finançament i desenvolupament estratègic.

QUIN PROJECTE DESENVOLUPEM AL COL·LAB?

MDA és una motxilla de microaspersió per a un futur sostenible, que funciona amb cartutxos extraïbles, incloent un dosificador de mescla independent i desenvolupada sota patent pròpia. Aquesta solució ofereix més seguretat d’ús ja que no és necessari manipular la preparació i no cal fer labors de neteja. També té menys costos i riscos de contaminació, perquè regula la dosi, el producte no utilitzat es conserva, manté l’aigua neta i es guarda fàcilment. MDA també permet la connectivitat de l’equip per a la millora de la seua gestió.

MDA està dirigida tant al mercat professional en el qual es necessita aplicar polvoritzats barrejats amb aigua en activitats agrícoles i ramaderes, activitats de neteja i desinfecció industrial de caràcter multisectorial i activitats de serveis com a jardineria i zones verdes urbanes, col·lectivitats (residències, col·legis, hospitals), comunitats amb àmplies zones d’oci, etc.

Aquesta motxilla d’aspersió també es dirigeix al mercat no professional o do it yourself per a persones que opten per un estil de vida més sostenible i tenen accés a xicotets espais de cultiu.

QUIN ÉS L’OBJECTIU SOCIAL/URBANO QUE VOLEM COMPLIR?

En primer lloc, MDA contribueix a satisfer les demandes socials de producció sostenible i consum saludable en l’ecosistema alimentari de València, tenint efectes molt positius en la producció agroecològica, perquè evita la contaminació del sòl i les aigües subterrànies per nitrats i altres herbicides, que és un dels problemes més greus per a l’economia i la salut de moltes famílies.

També té efectes molt beneficiosos en les xicotetes explotacions urbanes i agràries locals de proximitat, fent més rendible l’aplicació i magatzematge de fertilitzants frenant, al mateix temps, la contaminació de l’aigua, així com la pèrdua de diversitat agrària en els territoris.