L’ombria Gourmet

El projecte agroecològic L’ombria Gourmet està format per Stills Calatayud i Francesc Sales. Aquest projecte està situat en el terme municipal de Vallada, un xicotet poble que pertany a la comarca de La Costera. L’objectiu del projecte es cultivar de manera sostenible varietats tradicionals valencianes, a partir de les quals realitzar transformats agroecològics d’alta qualitat mitjançant mètodes artesans d’elaboració. Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vallada, que es va mostrar il·lusionat amb la proposta, han aconseguit donar vida a l’Obrador Agroecològic Municipal de Vallada. En l’actualitat estem elaborant olives de tauela, patés d’olives, tomaques i figues seques, pestos de fenoll salvatge i d’alfàbega, melmelades amb baixes quantitats de sucre, herbes culinàries i medicinals, sal d’herbes i infusions.

QUIN PROJECTE DESENVOLUPEM EN AGRO·LAB?
En Agro·lab  el projecte L’ombria Gurmet tenim molta il·lusió a començar i anar donant-li forma a tota aquella part més tècnica per a poder comercialitzar els nostres productes.

QUIN ÉS L’OBJECTIU SOCIAL O MEDIAMBIENTAL QUE VOLEM COMPLIR?
L’objectiu a nivell social és crear o integrar-se i fer mes amplia una xarxa de consum responsable entre productor-consumidor. D’altra banda a nivell mig ambiental produir les nostres matèries primeres partint d’unes llavors valencianes tradicionals i mitjançant mètodes respectuosos amb l’ambient a més d’incentivar al consum de productes de temporada i proximitat.