Data Driven Mobility

 

Data Driven Mobility està formada per Felipe Ramajo, Naho Dura i Guillermo Mateu.

Felipe té deu anys d’experiència en el sector de l’automoció i les bicicletes. També té experiència en la gestió de projectes industrials a nivell internacional.

Nacho és expert en màrqueting digital en l’àmbit de bicicleta urbana, amb més de deu anys d’experiència en el sector de distribució, producció i manteniment de bicicletes. També, té una àmplia cartera de contactes amb distribuïdors i associacions del món de la bicicleta. Així mateix va ser el Director del Festival Rueda de cinema i bicicleta a València 2018 i 2019.

Guillermo és Doctor en Economia Industrial i té experiència en projectes d’investigació en l’àmbit de mobilitat urbana. També és consultor acadèmic de projectes per a la Comissió Europea i entitats públiques, a nivell nacional i internacional.

QUIN PROJECTE DESENVOLUPEM EN COL·LAB? 

El fet de no poder pujar la bicicleta al domicili apareix com un impediment clau a l’hora de triar com desplaçar-se a la ciutat. Així mateix, la por al robatori i al vandalisme provoca que es reduïsca l’ús potencial de la bicicleta urbana.

Data Driven Mobility – DDM ofereix un servei de pàrquings coberts amb capacitat de magatzematge de fins a 6 bicicletes en l’espai d’un cotxe. Al mateix s’accedeix amb el telèfon mòbil de l’usuari. El sistema compta amb un sistema d’incentius econòmics, basat en ludificació en l’aplicació, que afavoreix l’ús de la bicicleta. L’usuari paga un menor cost del servei si augmenta la seua freqüència mensual de desplaçaments, fins a arribar a ser gratuït en els casos d’alta freqüència.

QUIN ÉS L’OBJECTIU SOCIAL O MEDIAMBIENTAL QUE VOLEM COMPLIR? 

Data Driven Mobility s’emmarca dins d’un eix clau per a la reducció de combustibles fòssils en els desplaçaments urbans, la millora de la petjada de carboni i la sostenibilitat ecològica. A més, DDM genera un impacte positiu en la millora de la salut pública, la reducció d’accidents de trànsit i la reducció de la desigualtat social.

Numerables estudis en els àmbits de l’economia i de l’enginyeria han demostrat l’impacte mediambiental positiu de l’ús de la bicicleta en entorns urbans. El nostre sistema, a més de promoure aquest ús, l’incrementa, a través dels incentius, optimitzant el servei.