S’obri el concurs de videos “De major vull ser com…” per a visibilitzar a la dona en la Ciència

20 de novembre de 2018
CATEGORIA:
Energia
Salut
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Podrà participar l’alumnat que estiga cursant estudis d’ESO, Batxillerat i FP en centres educatius de la Comunitat Valenciana.
  • Com a novetat, el concurs lliurarà 2 premis en cadascuna de les 3 modalitats: Millor Guió, Millor Producció Audiovisual i Vídeo més Innovador en el contingut i plantejament de la temàtica proposta.
  • Els 6 premis repartiran 12.000 euros per a l’adquisició de material tecnològic, científic i/o educatiu tant per a les persones o equips autors i els seus centres educatius.

Las Naves i la fundació FISABIO han presentat aquest matí la 2ª edició del concurs de videos “De major vull ser com…” dirigit a joves estudiants amb l’objectiu de visibilizar l’aportació de les dones a la ciència, la tecnologia, la recerca, la innovació i la seua contribució al benestar de la ciutadania. L’acte ha tingut lloc en Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València, i han acudit representants d’ambdues institucions així com les estudiants de l’IES El Clot (València) i de l’IES Vicent Andrés Estellés (Burjassot) que van guanyar en la primera edició del concurs.

Aquest concurs té com a objectiu “acabar amb les desigualtats entre dones i homes en el món de la ciència i innovació. Solament el 7% de xiques de 15 anys té una vocació científica, el 80% de les càtedres segueixen sent ocupades per homes i la diferència salarial en l’àmbit tecnològic és del 30% en detriment de les dones en el mateix lloc de treball”, explica Sara Verdú, especialista en polítiques d’igualtat i participació de Las Naves.

Per la seua banda, Jose Antonio Manrique, director gerent de la Fundació Fisabio, afegeixque “el concurs compleix el nostre doble objectiu de visibilitzar els èxits de la dona en la ciència i estimular les vocacions científiques de les i els joves, els qui s’han convertit en els ambaixadors òptims per a traslladar a tota la ciutadania la importància de la recerca i la seua repercussió en la nostra qualitat de vida”.

Novetats d’enguany: Modalitats i premis

Els vídeos hauran de tenir com a protagonistes a una dona o un col·lectiu de dones actual (que siguen referent personal, comunitari, acadèmic, polític o professional en el seu entorn més proper) o històrica, rellevant pels seus descobriments o innovacions.

Com a novetat, aquesta segona edició comptarà amb tres modalitats: premi al millor guió, premi a la millor producció audiovisual i premi al vídeo més innovador en el contingut i plantejament de la temàtica proposta.

I a més, en cada modalitat es lliuraran 2 premis: un per a la categoria de l’ESO i cicle bàsic de FP, i un altre per a la categoria de Batxillerat i Cicle Mitjà i Superior de FP.

Els 6 premis repartiran 12.000 euros en total entre els/les guanyadors/as i els seus centres educatius. Les persones o equips autors de cada vídeo guardonat rebran 1.000 € per a la compra de material tecnològic i/o educatiu; així com altres 1.000 euros per a la compra de material tecnològic i/o científic per al centre educatiu al que pertanyen.

Requisits
Podran presentar-se els i les alumnes que estiguen cursant estudis d’ESO, Batxillerat i FP en centres educatius de la Comunitat Valenciana.

La participació podrà ser individual o en grup, sent 5 el nombre de màxim de participants integrants per grup. Cada centre educatiu podrà presentar un màxim de 3 vídeos.

Formats
Les persones participants presentaran un audiovisual, gravat amb telèfon mòbil, tableta o càmera de vídeo, d’una durada màxima de 3 minuts, en llengua castellana o valenciana indistintament.

Els vídeos presentats no podran incloure el nom del seu autor o autora, centre al que pertanyen, ni altres dades o indicis de qualsevol tipus que permeten conèixer indirectament la identitat de les persones autores del mateix.

Termini de presentació

El termini d’enviament de propostes començarà el dia 5 de novembre i finalitzarà el dia 5 de desembre de 2018. Durant aqueix període, les persones interessades podran pujar el vídeo a la plataforma Movibeta gratuïtament i emplenar la informació sol·licitada. Així mateix, haurà de cumplientar els document “Fitxa de sol·licitud de participació”, “Fitxa de Confidencialitat” i “Cessió de drets d’imatge” en la forma en la qual estableixen les bases del concurs.
Consulta tota la informació relativa al concurs ( objectius, criteris de valoració, característiques tècniques mínimes de qualitat, etc.) en les Bases del mateix, en la web de Las Naves (www.lasnaves.com).

INFORMACIÓ IMPORTANT DEL CONCURS

Bases del concurs

Annex I (Fitxa de Confidencialitat)

Annex II (Fitxa de Sol·licitud de Participació)

Annex III – A (fitxa cessió imatge-adults_FISABIO)

Annex III – B (fitxa cessió imatge-adults_LAS NAVES)

Annex IV – A (fitxa cessió imatge-menors_FISABIO)

Annex IV – B (fitxa cessió imatge-menors_LAS NAVES)

COMPARTEIX:
TW - FB