Redonution, la startup de l’acceleradora de Las Naves que elabora dònuts saludables

21 de febrer de 2023
CATEGORIA:
Emprenedoria
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La startup valenciana elabora rebosteria healthy amb ingredients ecològics, sense glútens, lliures de farines refinades i sucres afegits, perquè donar-se el plaer d’un dolç siga part d’una alimentació saludable
  • L’empresa ha sigut seleccionada en els programes d’acceleració de la setena edició de Col·lab, en el centre d’innovació Las Naves, de l’Ajuntament de València

Com fer que menjar un dònut siga saludable? És el que es van preguntar Claudia i Coni, fundadores de Redonution. Aquestes dues professionals sanitàries volien gaudir del plaer de menjar aquest dolç, però principalment trobaven en el mercat productes processats amb pobre valor nutricional.

Així va nàixer Redonution, la startup valenciana que elabora rebosteria healthy amb ingredients ecològics, sense glútens, lliures de farines refinades i sucres afegits, perquè donar-se el plaer d’un dolç siga part d’una alimentació saludable. “Treballar en el sector de la sanitat ens fa estar sensibilitzades sobre la salut de la població i reflexionar sobre la nostra pròpia salut, i, especialment, sobre l’alimentació”, explica Coni, cofundadora de l’empresa i fisioterapeuta.

La startup ha sigut seleccionada en els programes d’acceleració de la setena edició de Col·lab, en el centre d’innovació Las Naves, de l’Ajuntament de València. La iniciativa emprenedora va nàixer de la seua visió per oferir un producte millor al mercat de la rebosteria, a tots els nivells. “Aportem un producte healthy que no existia. El dònut és un dolç molt conegut i consumit, per què no fer-ho de manera saludable i sostenible? Hem aconseguit la fórmula fent proves tornant a l’origen, utilitzant els menors ingredients possibles, ecològics, de manera artesanal… Ens va costar molta investigació trobar la fórmula perquè tinguera una textura i un sabor agradables, ajustar les quantitats d’ingredients perquè aportara les calories necessàries… Qui ha provat el nostre dònut el gaudeix i li sorprén, perquè està molt bo!”, afirma Claudia, cofundadora de Redonution i infermera.

El (re)dònut és el seu producte d’eixida, amb el qual s’estan donant a conéixer, per a diversificar la seua oferta: “Els nostres xocolates Bean to Bar també són per a enamorar-se”, apunten. Aquests tipus de xocolates els elaboren de principi a fi, des de la fava de cacau fins a la tauleta, en un procés tradicional i natural. Així mateix, estan investigant per a desenvolupar una línia de productes alimentaris per a la recuperació d’esportistes, amb la qual també fomentar hàbits de vida saludables.

Coni i Claudia són mare i filla, van formar el seu equip en la cuina de casa. “Entre olors d’espècies i guisats, en les converses de sobretaula, en les caminades i descansant en el sofà. Compartim sabers i dialoguem sobre com tindre una vida millor”, expliquen. En Col·lab de Las Naves, actualment desenvolupen i reben mentorització sobre el seu negoci per a afermar l’empresa. “Estem posant focus i consolidant una bona base per a nostra startup. També buscant un obrador i client ideal per a desenvolupar la millor estratègia i aplicar-la”, afirmen les emprenedores.

La Missió Climàtica en la Capital Verda Europea 2024

Actualment València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, primera missió de l’estratègia d’innovació Missions València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 112 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

La Missió Climàtica és un dels quatre àmbits prioritaris del projecte de València, Capital Verda Europea 2024, juntament amb la millora de la infraestructura verda de la ciutat, la mobilitat sostenible i recuperació de l’espai públic, i l’alimentació saludable.

COMPARTEIX:
TW - FB