Èxit de públic del sector del videojoc independent al Valencia Indie Summit

5 de març de 2023
CATEGORIA:
ICC
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La nova edició ha comptat amb la presència d’un bon nombre d’empreses valencianes dedicades al desenvolupament de videojocs i un increment del nombre de desenvolupadores
  • També han participat publishers o empreses editorials destacades de l’àmbit internacional que financen i comercialitzen les idees que creguen els estudis de videojocs independents

Al voltant de 400 professionals del sector del videojoc han participat aquest passat cap de setmana al València Indie Summit, un esdeveniment internacional que ha tornat enguany a Las Naves amb les últimes novetats del sector dels videojocs independents.

L’esdeveniment s’ha celebrat del 2 al 4 de març amb dues seccions diferenciades: dos dies dedicats a la part professional dels videojocs (desenvolupament i indústria) i un tercer dia pensat per al públic en general. També hi ha hagut xarrades, taules redones, exposició de projectes, zona de networking i taula de finançament i inversió.

L’acte final ha inclòs la gala de premis València Indie Awards. Aquest ha sigut el palmarés d’enguany:

Millor So: Popslinger (Funky Ca Creative)
Millor Art: Rixe of the Fox (2k Somnis)
Millor Narrativa: Blacktail (Parasight)
Millor versió mòbil: Cozy Nook (AI99)
Millor disseny: Shouldiers (RetroForge)
Millor joc en desenvolupament: Minabo (Devilish Games)
Millor PC: Chained Echoes (Matthias Linda)
Millor joc per al públic: The Oculist (Pentakill Studios)
Millor consola: Lunistice (A Grumpy Fox)
Millor joc valencià: Underdungeon (Josyan1)
Millor Indie: The Knight Witch (Super Awesome Hyper Dimensional Mega Team)

Participació de publishers internacionals

L’edició d’aquest any de València Indie Summit, ha comptat amb la participació d’empreses editorials com la francesa Focus Entertainment, enfocada en el món PC; la xinesa Neon Doctrine especialitzada en jocs de xicotet format i del gènere del terror; l’empresa sueca Raw Fury; o l’anglesa Team 17 de llarga tradició, que fa poc va llançar el joc The Knight Witch, de l’estudi valencià Super Awesome Hyper Dimensional Megateam. Dins del sector és coneguda la figura del publisher o empresa editorial que finança i desenvolupa una idea de videojoc. Els grans publishers, a més de finançar i comercialitzar el videojoc, també el distribueixen.

La Missió Climàtica dins de la Capital Verda Europea 2024

El compromís d’impulsar la creativitat i la innovació, i de promoure l’atracció de talent forma part dels objectius marcats dins de Missions València 2030 per una ciutat creativa i emprenedora.

Actualment València treballa en la Missió Climàtica 2030, la primera missió de l’estratègia d’innovació Missions València 2030, que es proposa convertir València en ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 112 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió “ciutats intel·ligents i climàticament neutres”.

La Missió Climàtica és un dels quatre àmbits prioritaris del projecte de València Capital Verda Europea 2024, juntament amb la millora de la infraestructura verda de la ciutat, la mobilitat sostenible i la recuperació de l’espai públic, a més de l’alimentació saludable.

COMPARTEIX:
TW - FB