Actuació musical al Festival Sostenible

Las Naves celebra el Festival Sostenible amb cuina col·laborativa, conferència sobre aprofitament alimentari, música i mercat sostenible 

16 de octubre de 2022
CATEGORIA:
Agroalimentació
Missions València 2030
Sostenibilitat
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Las Naves ha celebrat la segona jornada de l’I Festival Sostenible amb tot un matí dedicat a conscienciar sobre el desaprofitament alimentari
  • La xef Cristina Ruiz, especialitzada en producte local i alimentació sostenible, ha oferit una conferència i un taller de cuina amb verdures reaprofitades de La Tira de Comptar de Mercavalència

El centre d’innovació Las Naves ha celebrat aquest matí una Disco Sopa, la festa dedicada a l’aprofitament alimentari, coincidint amb el Dia Mundial de l’Alimentació. L’objectiu de la Disco Sopa ha sigut cuinar una recepta amb verdures descartades portades directament de La Tira de Comptar de Mercavalència en un ambient col·laboratiu i festiu amb música de Miguelitos DJ.

Posteriorment, la xef Cristina Ruiz ha donat una conferència en la qual ha explicat l’impacte que té el desaprofitament alimentari en la salut del nostre planeta. També ha contat que el 70% del desaprofitament alimentari es produeix en les nostres llars, en l’hostaleria i en els negocis minoristes. Així mateix ha incidit en què no podem confondre la qualitat d’un producte amb el seu preu, i ha donat claus sobre què pot fer la ciutadania per a reduir aqueix desaprofitament alimentari: prioritzar les cures del nostre entorn i de les persones que l’habiten, planificar la compra, planificar els nostres menjars i, sobretot, cuinar”.

Cristina Ruiz també ha parlat sobre alimentació conscient i el consum sostenible que respecta els cicles naturals del nostre entorn, com a eines per a combatre el sistema alimentari predominant, que fomenta el consum impulsiu i afavoreix a les grans superfícies.

Al pati de Las Naves ha tingut lloc un mercat sostenible i finalment, ha tancat la jornada l’actuació musical de Jordana B., pseudònim de l’artista María Solá Oteyza, amb el seu pop guitarrero de lletres poètiques.

#SostenibleFestLasNaves

Ha sigut la segona jornada de l’I Festival Sostenible, una iniciativa de Missió Climàtica 2030, que es reparteix en 3 dates i es va estrenar al setembre. L’objectiu del mateix és donar a conéixer l’ecologia, els valors de la sostenibilitat i la innovació, amb l’objectiu de sensibilitzar en maneres de vida sostenibles i innovadors.

Missions València 2030

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 100 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

COMPARTEIX:
TW - FB