IV edició del Concurs de Vídeos “De major vull ser com…”

5 de novembre de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Estudiants d’ESO, Batxillerat i FP de la Comunitat han presentat les seues propostes fins al 15 de desembre. Es lliuraran 16.000 euros en premis.
  • L’objectiu és visibilitzar les dones i els seus èxits en els àmbits de la ciència i la tecnologia i mostrar les repercussions del patriarcat en la societat.

El centre d’innovació Las Naves i la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio) s’han unit de nou per llançar la quarta edició del Concurs de Vídeos “De major vull ser com…”. L’objectiu del concurs, dirigit a joves estudiants d’ESO, FP i Batxillerat de tota la Comunitat, és la promoció de la igualtat de gènere en l’àmbit investigador, científic i innovador. El termini de presentació de propostes va finalitzar el dia 15 de desembre de 2020.

Les i els estudiants han hagut d’investigar i identificar referents de dones o col·lectius de dones en disciplines científiques, tecnològiques i innovadores i mostrar la seua rellevància o aportació a la ciència i la tecnologia, contribuint al benestar o la qualitat de vida de la ciutadania; o/i mostrar les repercussions del patriarcat en la societat.

El concurs repartirà 16.000 euros en total en premis. S’entregaran dos en cadascuna de les quatre modalitats: premi al Millor Guió, premi a la Millor Producció Audiovisual, premi al Vídeo més Innovador en la Selecció del Personatge o Col·lectiu i premi del Públic al Millor Vídeo.

Cadascuna de les categories de les quatre modalitats rebrà 2.000 euros. D’aquest import, 1.000 euros hauran de destinar-se a la compra de material tecnològic i/o científic del centre educatiu a què pertanyen els membres del vídeo premiat pel jurat. I els 1.000 euros restants seran per a les persones o equips autors del vídeo premiat i també hauran de ser destinats a la compra de material tecnològic i/o educatiu:

Modalitat 1

Premi al Millor Guió

– Categoria ESO i Cicle Bàsic de FP

– Categoria Batxillerat i Cicle Mitjà i Superior de FP

Modalitat 2

Premi a la Millor Producció Audiovisual

– Categoria ESO i Cicle Bàsic de FP

– Categoria Batxillerat i Cicle Mitjà i Superior de FP

Modalitat 3

Premi al vídeo més innovador en la selecció del personatge o col·lectiu

– Categoria ESO i Cicle Bàsic de FP

– Categoria Batxillerat i Cicle Mitjà i Superior de FP

Modalitat 4

Premi del Públic al Millor Vídeo

– Categoria ESO i Cicle Bàsic de FP

– Categoria Batxillerat i Cicle Mitjà i Superior de FP

Requisits

Les persones sol·licitants estaven cursant estudis en centres educatius de la Comunitat Valenciana (ESO, Batxillerat i FP) i tenen més de 12 anys. La participació ha sigut individual o en grup, sent 5 el nombre màxim de persones integrants per grup. Cada centre educatiu ha pogut presentat un màxim de 3 vídeos

Com presentar-se

El termini per a presentar els vídeos va finalitzar el dia 15 de desembre de 2020. Les persones interessades han pujat els seus treballs a aquest servidor (contrasenya: Demajor4).

Per a presentar la documentació annexa de participació al concurs, s’han emplenat les fitxes de sol·licitud de participació ací i de confidencialitat ací, que es troben en aquestes bases.

També podràs trobar tota la informació al web de FISABIO i al blog.

Cicle de webinars

A més, com a novetat, enguany Las Naves i Fisabio han oferit un cicle de webinars educatives per a ajudar l’alumnat a abordar la temàtica proposta en el concurs i la seua plasmació en un format audiovisual.

Les sessions, titulades “Realització audiovisual: com fer un bon curtmetratge/micro-documental”, “Inventores i científiques. Botant barreres” i “Fugint del masclisme en la ciència quotidiana”, estaran disponibles en el canal de Youtube de totes dues entitats a partir del 10 de novembre.

En les tres anteriors edicions es van presentar més de 150 vídeos, que poden visualitzar-se en el blog oficial del concurs. Margarita Salas, Rita Levi, Lynn Margulis, Rachel Carson o Gertrude Elion són alguns dels referents femenins sobre els quals han investigat les i els joves estudiants en els seus treballs presentats al llarg del desenvolupament del concurs.

Jurat

Les persones que formen part del jurat del concurs de vídeos “De major vull ser com” són:

  • Llúcia Martínez Priego, responsable del Servei de Seqüenciació de la Fundació FISABIO.
  • Paqui Méndez Martínez, periodista, guionista, cineasta i experta en gènere. Presidenta de l’Associació per la Coeducació.
  • Soledat Rubio, directora de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació Càtedra de Divulgació de la Ciència Universitat de València.
  • Luis Zurano Conches, periodista científic. Coordinador de la Unitat de Comunicació Científica i Innovació (UCC+i) de la Universitat Politècnica de València.
  • Sara Verdú Vila, tècnica I+D+i. Especialista en Participació, Inclusió i Polítiques d’Igualtat.
COMPARTEIX:
TW - FB