Cicle de webinars “De major vull ser com…”

6 de novembre de 2020
CATEGORIA:
Estratègies de ciutat
COMPARTEIX:
TW - FB
  • L’alumnat d’ESO, Batxillerat i FP podrà veure als canals de Youtube de les dues entitats tres xerrades online sobre la temàtica del concurs.
  • Les xerrades tractaran sobre igualtat i la lluita contra el masclisme en el món de la ciència i sobre la realització audiovisual de curtmetratges.

Enguany amb la celebració de la IV edició del Concurs de Vídeos “De major vull ser com…”, Las Naves i Fisabio ofereixen com a novetat, un cicle de webinars adreçat a l’alumnat interessat en participar al concurs.

Des de hui mateix, i durant tres setmanes del mes de novembre, els i les alumnes d‘ESO, Batxillerat i Cicles Formatius tindran accés cada setmana -als canals de Youtube de Las Naves i Fisabio– a tres classes online sobre igualtat, sobre la lluita contra el masclisme en el món de la ciència i sobre la producció audiovisual de curtmetratges.

La primera xerrada, publicada hui mateix, s’ocupa de la part tècnica del concurs. “Realització audiovisual: com fer un bon curtmetratge/micro-documental”, és una webinar impartida per les directores de documentals Alba Pascual, de La Cosecha producció audiovisual; i Claudia Reig, de Barret cooperativa valenciana, que ajuda a l’alumnat a preparar-se per a participar en el concurs, donant-los tots els coneixements i ajudes necessàries per a fer un bon treball (enllaç ací).

La segona de les sessions es publicarà el pròxim 17 de novembre. Sota el títol “Inventores i científiques. Botant barreres”. Les encarregades de donar-la seran Gabriela Moriana, professora, investigadora feminista i directora de l’Institut d’Estudis de les dones de la Universitat de València, i Llúcia Martínez Priego, biòloga, investigadora i divulgadora feminista. Ambdues faran un recorregut reivindicatiu pel treball de les dones en la ciència i la tecnologia que obrirà els ulls i despertarà consciència entre l’alumnat.

I per últim, el 24 de novembre es publicarà la webinar “Fugint del masclisme en la ciència quotidiana” amb Marcela Jabbaz, co-presidenta de l’Asociación de Mujeres Investigadoras y Tecnólogas (AMIT) nodo Murcia-Comunitat Valenciana, i amb Vane Calero, coordinadora de Sorkin – Alboratorio de Saberes. En aquesta ocasió les ponents descobriran a l’alumnat com el masclisme impregna el nostre dia a dia i la ciència més a l’abast de tothom.

COMPARTEIX:
TW - FB