Fotografia de treballadors de Integrazafatas

Integrazafat@s, l’agència pionera en inclusió laboral, impulsa el seu creixement en Col·lab

11 de gener de 2023
CATEGORIA:
Emprenedoria
Inclusió Social
Labs i Makers
Missions València 2030
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La start-up, ara en fase scale-up, ha sigut seleccionada en les iniciatives emprenedores dels programes d’acceleració de la setena edició de Col·lab, en el centre d’innovació Las Naves, de l’Ajuntament de València

  • L’empresa viu una expansió gràcies als seus serveis per a esdeveniments, que integren laboralment a persones amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual

  • L’Ajuntament de València l’ha reconeguda recentent amb un dels guardons dels Premis Implica’t 2022, per la seua labor per a la integració ocupacional

Innovant per a la inclusió laboral i social de persones amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual, Integrazafat@s s’ha confirmat com una agència pionera. La start-up, ara en fase scale-up, ha experimentat una transformació els últims mesos. Gràcies als seus serveis per a esdeveniments i congressos que integren laboralment a aquestes persones, cada vegada més empreses aposten per l’agència pel seu impacte positiu i de responsabilitat social. ”Multipliquem la visibilitat de persones amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual i afavorim les seues oportunitats d’ocupació en empreses ordinàries”, explica Rosa Martínez, fundadora i CEO de la start-up.

Les persones amb les quals treballa l’agència estan plenament capacitades i qualificades per a exercir totes les funcions del rol d’hostesses, gràcies a la formació que reben en matèria de protocol d’esdeveniments. A més, l’agència ajuda a millorar la Responsabilitat Social Corporativa de les organitzacions que contracten els seus serveis, apunta Martínez: “A través de la presència i de la imatge del nostre personal d’azafat@s en el seu esdeveniment, els ajudem a comunicar bona part dels valors sobre els quals se sustenten, sense necessitat d’afegir-ne més”.

Per això, Integrazafat@s ha sigut seleccionada com a part de les iniciatives emprenedores dels programes d’acceleració de la setena edició de Col·lab, en el centre d’innovació Las Naves, de l’Ajuntament de València. Una empresa en creixement que ja va formar part de l’anterior edició del programa. “La idea de negoci continua sent la mateixa, el nostre propòsit i la nostra essència no han canviat en absolut. El que sí hem aconseguit durant aquests últims mesos és millorar la nostra professionalització”, explica la CEO. “Gràcies a l’enorme resposta que està tenint la nostra agència, si millorem els nostres processos i procediments, podrem ajudar a trobar treball a moltes més persones amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual”, afirma Martínez.

Allò que va nàixer fa poc més de dos anys com un impuls per a fer front la dificultat per a accedir al mercat laboral de determinats col·lectius, és hui un model en expansió en el qual cada vegada més clients confien. Durant els últims mesos, l’empresa s’ha expandit en nous territoris, com Madrid, en atenció a la demanda creixent de la zona.

En aquest sentit, Integrazafat@s va ser contractada recentment per a atendre els Premis de Salvament Marítim, del Ministeri de Transport, un dels esdeveniments de major rellevància en els quals ha participat.

Premi Implica’t 2022, de l’Ajuntament de València
Al desembre, amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, la start-up va ser reconeguda per l’Ajuntament de València amb un dels guardons dels Premis Implica’t 2022, per la seua labor per a la integració laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual.

“Totes les persones podem adquirir, al llarg de la nostra vida, una discapacitat sobrevinguda per múltiples factors. El que en aquests moments potser sembla una cosa aliena, tal vegada el dia de demà es puga valorar des d’un punt de vista directament personal tot el treball que estem realitzant en l’àrea de la integració laboral i la normalització de la discapacitat, amb la finalitat d’aconseguir una societat més solidària i igualitària”, explica la fundadora d’Integrazafat@s.

Missions València 2030
El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 100 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

COMPARTEIX:
TW - FB