Fotografia del nutricionista Aitor Sánchez ponent en el II Festival Sostenible de Las Naves

El nutricionista Aitor Sánchez, autor del blog ‘Mi dieta cojea’, donarà una xarrada en el II Festival Sostenible de Las Naves

5 de octubre de 2023
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Hi haurà també un taller de fermentació de verdures, un mercat agroecològic, degustacions i un concert de Morreo
  • L’objectiu d’aquesta nova edició de Disco Sopa, que tindrà lloc aquest dissabte 7 d’octubre, a les 11.00 del matí, és conscienciar sobre el desaprofitament d’aliments i sobre l’impacte del sistema alimentari en el canvi climàtic.

Cada any es tiren al fem més de mil milions de tones d’aliments que, segons un informe recent publicat per la FAO, podrien servir per a proveir al 9% de la població mundial —aproximadament 750 milions de persones— que pateix fam.

Precisament per a conscienciar sobre aquest problema, i sobre l’impacte que el sistema alimentari té en el canvi climàtic, el centre d’innovació de l’Ajuntament de València Las Naves celebra aquest dissabte 7 d’octubre, d’11 a 14 hores, una nova edició de Disco Sopa, la festa contra el desaprofitament alimentari.

S’emmarca dins del II Festival Sostenible de Las Naves, una iniciativa de Missió Climàtica València 2030 que té lloc en el mes en què també se celebra el Dia Mundial de l’Alimentació (16 octubre) i el Dia Internacional de la Dona Rural (15 octubre).

Les activitats programades començaran amb una xarrada d’Aitor Sánchez, nutricionista i autor del blog ‘Mi dieta cojea’ que portarà per títol “Menjar de manera sostenible: una de les claus per a mitigar la crisi climàtica”. L’elecció d’aquest tema es deu al fet que s’estima que els aliments malgastats a nivell mundial representen 3.300 milions de tones mètriques d’emissions anuals de diòxid de carboni.

S’ha organitzat un taller de fermentació de verdures, una tècnica molt eficient per a reaprofitar-les. Les places d’aquest taller per qüestions d’aforament ja s’han esgotat però el resultat podrà ser degustat per les persones assistents. Els aliments fermentats poden contribuir a reduir el possible desaprofitament alimentari.

També hi haurà un mercat d’agricultores i agricultors, així com de plantes i alguns llocs de begudes i menjars. La part musical serà a càrrec del grup Morreo.

Projecte europeu ToNoWaste

El centre d’innovació de l’Ajuntament de Las Naves està plenament implicat en la lluita contra el desaprofitament d’aliments, per aquesta raó participa en el projecte europeu ToNoWaste.

ToNoWaste és un projecte finançat pel Programa Horitzó Europa, coordinat per l’UJI i que fomenta entre els actors dels sistemes alimentaris europeus una millora en la presa de decisions per a aconseguir una producció d’aliments i uns patrons de consum més sostenibles.

La Missió Climàtica en la Capital Verda Europea 2024

Actualment València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, primera missió de l’estratègia d’innovació Missions València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 112 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

La Missió Climàtica és un dels quatre àmbits prioritaris del projecte de València, Capital Verda Europea 2024, juntament amb la millora de la infraestructura verda de la ciutat, la mobilitat sostenible i recuperació de l’espai públic, i l’alimentació saludable.

 

COMPARTEIX:
TW - FB