El Cercle Valencià dels Videojocs aposta per la professionalització del sector del videojoc i les indústries creatives digitals en la Comunitat Valenciana

18 de gener de 2019
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El Cercle Valencià dels Videojocs ha inaugurat el 2019 amb la seua reunió trimestral, una trobada oberta a professionals, empreses, centres de formació, mitjans de comunicació i institucions públiques i privades del sector dels videojocs, que s’ha celebrat aquest matí en Las Naves i que ha comptat amb la presència de més de 30 assistents.
  • Com a objectius principals per a enguany s’han destacat la consolidació i el reconeixement del videojoc com a sector industrial, així com potenciar la transversalitat intersectorial, i una major comunicació entre els agents del sector, especialment entre institucions públiques i el sector professional.

Al llarg del matí el Cercle Valencià dels Videojocs ha organitzat una sessió oberta i participativa durant la qual s’han repassat les principals accions realitzades en el segon semestre de 2018, i s’han plantejat alguns dels principals reptes i objectius a curt i mitjà termini per a l’any 2019.

Fernando Carrión, coordinador i co-fundador del Cercle Valencià dels Videojocs, ha destacat la importància que les indústries creatives digitals (videojocs, realitat virtual, realitat augmentada, eSports, etc.) es reconeguen com un dels principals sectors industrials emergents (segons les dades de l’últim Llibre blanc, el

videojoc factura el doble que el cinema i quasi sis vegades més que la música), i que des de les administracions públiques s’ajude de debò a consolidar i enfortir l’actual ecosistema de professionals autònoms i petites empreses, per a poder facilitar la seua supervivència i el seu creixement en els pròxims anys.

Observatori del sector creatiu digital

Des del Cercle es proposa la creació d’un Observatori que permeta realitzar una radiografia de l’actual situació de professionals, empreses i projectes del sector creatiu digital a la Comunitat Valenciana, i que ajude a aconseguir una major col·laboració entre administracions públiques, professionals i empreses desenvolupadores, centres de formació, grups inversors i mitjans de comunicació. “Només treballant junts i sumant esforços aconseguirem vertebrar un autèntic ecosistema creatiu digital de futur en la Comunitat Valenciana”, ha explicat Carrión.

En aquesta línia, ja s’està treballant per a facilitar la creació d’estructures associatives professionals que representen els interessos del sector del videojoc, així com per a ampliar la coordinació i la comunicació entre professionals i empreses d’Alacant i Castelló, a través d’accions estratègiques en estreta col·laboració amb les diferents administracions públiques.

Com a pròximes activitats, Las Naves organitzarà una nova edició de l’esdeveniment referencia del sector dels videojocs, el “València Indie Summit” el mes de març. Aqueix mateix dia a la vesprada, Las Naves també acollirà una sessió del col·lectiu “FemDevs”, una trobada per a dones professionals i afeccionades al desenvolupament de videojocs.

Cercle Valencià dels Videojocs

El Cercle Valencià dels Videojocs és un grup de treball, obert i inclusiu, que pretén dinamitzar el sector de la creació i desenvolupament de videojocs i continguts digitals afins, potenciant sinergies entre els diferents agents del sector del videojoc i les indústries creatives digitals en la Comunitat Valenciana.

Més informació: https://www.facebook.com/CercleValenciadelsVideojocs/

COMPARTEIX:
TW - FB