Yhood

Yhood està format per David Espeso, amb una àmplia experiència en l’àrea del retail, i Jorge Gisbert, amb elevats coneixements en sostenibilitat.

David i Jorge es van conéixer per casualitat i prompte van descobrir que tots dos volien emprendre i tenien al cap la creació de projectes que tenien molt a veure entre si, relacionats amb el suport al comerç local i a les botigues de barri. Els enfocaments eren diferents, però complementaris: el propòsit (el “per què” i “per a què” fem les coses) i el desenvolupament sostenible (consum responsable i sostenible).  I així és com va sorgir Yhood!

QUIN PROJECTE DESENVOLUPEM EN COL·LAB? 

Des de fa uns anys, el comerç minorista ha vist com disminuïen les seues vendes, amb l’auge del comerç en línia, el turisme low cost i la gentrificació dels barris.

Tot això, unit a la pandèmia del Covid-19, ha evidenciat moltes mancances en la digitalització en tot el sector, però, també, ens ha fet reflexionar sobre quina recuperació volem: del local al global, més humana i més sostenible.

Yhood dóna visibilitat al comerç local, humanitza els barris i dirigeix a la societat cap a un consum responsable i sostenible. Promou el contacte directe entre les botigues i els veïns, fomentant la compra física i retornant un 3% de cada compra al veí, amb la condició que revertisca al barri i es genere un impacte positiu en aquest.

QUIN ÉS L’OBJECTIU SOCIAL O MEDIAMBIENTAL QUE VOLEM COMPLIR? 

Yhood pretén reduir els residus sòlids urbans provinents dels embalatges del comerç en línia (que ja suposen un 30% en països com els EUA), evitar la desaparició del comerç local, portant clients a les seues botigues (durant la pandèmia del Covid-19 han baixat la persiana un 20% de negocis en centres urbans), humanitzar els barris (fomentant el concepte de “ciutat dels 15 minuts”) i crear riquesa en el barri (revertint un 3% del cashback en el propi barri).

En resum, Yhood té l’objectiu últim de “crear barris orgullosament feliços”.