Voramar Fanplastic

Responsables del projecte Voramar Fanplastic de Col·lab

Noelia és una generadora d’idees amb moltes ganes d’emprendre noves iniciatives emprenedores. D’esperit creatiu, li agraden les coses manuals i s’implica el 100% en tot el que fa. Això sí, sempre amb una bona dosi d’afecte. 

Nadine és una transformadora de conceptes, amb els peus en la terra i la ment oberta. Sempre positiva i empàtica, sap escoltar i comprendre. En la presa de decisions és calmada i apassionada per igual. 

QUIN PROJECTE DESENVOLUPEM EN COL·LAB? 

Voramar Fanplastic és una marca de moda sostenible, en la qual creem bosses de disseny a partir de bosses de plàstic procedents de comerços, botigues i supermercats. Tallem les bosses obtenint un fil continu a partir del qual, de manera manual, amb la tècnica del crochet, elaborem les bosses, reduint la petjada de carboni. 

 QUIN ÉS L’OBJECTIU SOCIAL O MEDIAMBIENTAL QUE VOLEM COMPLIR?

Les bosses són creades per comunitats de dones de barris perifèrics de la ciutat de València, fomentant el contacte social, generant xarxa i lluitant contra la soledat no desitjada. 

Des del punt de vista mediambiental, s’estima que l’ús d’una bossa de plàstic està entre 10 i 15 minuts. En canvi, tarda una mitjana de 400 anys a descompondre’s i menys del 20% del plàstic es recicla. En Voramar, transformem un element d’un només ús en un complement per a tota la vida i per a futures generacions. D’aquesta manera, anem més enllà del reciclatge, proposant un model d’economia circular que busca crear una ciutat més sostenible i compartida. 

Com va dir l’escriptora australiana Irina Dunn, “si no pots amb el teu enemic, uneix-te a ell”.