Tresdeu.com

Tresdeu Media som una cooperativa creativa de comunicació valenciana. Estem especialitzats en cultura, comuniquem i gestionem continguts de tot tipus, i realitzem i produïm peces audiovisuals. També som editors de la revista Tresdeu.com, magazine online líder en informació en valencià de l’actualitat cultural i social.

QUIN PROJECTE DESENVOLUPEM AL COL·LAB?

Els Llibres de Sénia és un programa per a YouTube on es parla de llibres valencians i que compta amb el suport de la Fundació Full i la xarxa Connecta Cultura de Las Naves.

QUIN ÉS L’OBJECTIU SOCIAL QUE VOLEM CUMPLIR?

Posar en valor els i les creadores valencianes en les seues diferents vessants artístiques mitjançant la comunicació i l’audiovisual. Fomentar i ampliar la lectura, i el consum cultural en general, en valencià.

 

 

El fenòmen mundial dels ‘booktubers’ que recomanen llibres a través de Youtube va provocar que la cooperativa Tresdeu ideara una sèrie de capítols sota el títol ‘Els Llibres de Sénia’. Preocupats pel que succeeix culturalment a la Comunitat Valenciana, van optar perquè la presentadora Sénia Mulayali connectara als més joves amb la lectura en valencià. Segons la pròpia Sénia, “aquest programa naix amb la intenció de fomentar la lectura. Mitjançant la plataforma de Youtube el que faig és recomanar llibres coneguts i no tan coneguts a gent que tal vegada tinguen el plaure de la lectura adormit”. 

Aquest és el projecte que els va obrir la porta del Col·lab, espai col·laboratiu de Las Naves, que comparteixen al costat d’altres 15 projectes que entenen l’emprenedoria des de la innovació social. En aquest cas, cultural.

Aquest va ser el primer projecte però no l’únic ja que després de ‘Els Llibres de Sénia’ estan treballant en un projecte més transversal com la plataforma Tresdeu.com. “El nostre primer projecte en el Col·lab va ser ‘Els Llibres de Sénia’, Després de l’explosió del fenomen booktuber a nivell europeu i en l’estat espanyol ens vam adonar que feia falta una veu en valencià que acostara la lectura als més joves, que ho fera en el seu idioma i que també recolzara a les editorials valencianes. Així naix ‘Els llibres de Sénia que desenvolupem en el Col·lab i que forma part d’un projecte transversal, més ampli, que és la plataforma Tresdeu.com”, comenten des de la cooperativa.

Estar en el Col·lab ha ajudat a la cooperativa a encaminar aquests projectes, segons expliquen ells mateixos: “El Col·lab és un espai molt potent que t’ajuda a encaminar la teua idea. Donen un altre punt de vista que pot servir-te de gran ajuda. Sobretot un punt de vista mediambiental o social que fa que les empreses tinguen un valor afegit”.