Tornem, cultura i sostenibilitat

Tornem, Cultura i Sostenibilitat està format per un equip que vibra amb la cultura i cree en la responsabilitat social sobre el medi ambient. Les persones impulsores són Jorge Ros, Omayra Montblanc i Isa Gresos.

Jorge és enginyer forestal i especialista en sostenibilitat. Des de xiquet, va saber quina seria la seua vocació després d’observar, impactat, com cremava una muntanya pròxima a la seua casa d’estiueig. El Jorge adolescent va gaudir i va viure la música i, anys més tard, va professionalitzar la seua passió, unida al medi ambient, treballant en la sostenibilitat d’esdeveniments professionals.

Omayra va estudiar Turisme amb la mirada posada en el turisme cultural i respectuós amb l’entorn en el qual es desenvolupa. Aqueixa motivació va anar creixent mentre treballava en l’organització d’activitats culturals i es va especialitzar en la seua gestió, amb la convicció que la cultura que produeix la pròpia ciutadania és la llavor del canvi social.

Isa sempre va viure entre històries. Va estudiar Periodisme i, més tard, Teoria de la Literatura. Entre llibres, teatre i producció d’esdeveniments culturals, es va desenvolupar professionalment en el periodisme cultural. Va compaginar ràdio amb comunicació i va viure la música, sense ser música, contant la història d’alguna banda i viatjant en furgoneta.

QUIN PROJECTE DESENVOLUPEM EN COL·LAB? 

Tornem, Cultura i Sostenibilitat desenvolupa esdeveniments culturals que busquen conscienciar a la societat de la necessitat de reduir l’impacte sobre l’entorn. A través de formats innovadors, pròxims i amb ànima, les propostes culturals de Tornem conjuguen la música, l’art o el cinema amb tallers, xarrades i debats amb experts.

Al seu torn, Tornem, Cultura i Sostenibilitat ajuda a altres organitzacions a desenvolupar els seus esdeveniments sense deixar empremta en l’entorn, a través d’accions d’auditoria.

QUIN ÉS L’OBJECTIU SOCIAL O MEDIAMBIENTAL QUE VOLEM COMPLIR? 

Tornem, Cultura i Sostenibilitat  té com a objectiu conscienciar a la societat de la necessitat de protegir la naturalesa. Per a aconseguir-ho, es val de tres grans pilars: la cultura, la ciutadania activa i els esdeveniments sostenibles, generant espais per a la reflexió i conscienciació en temàtiques ambientals, en els quals acompanyar a col·lectius ambientalistes, ciutadania i comunitat creativa a liderar canvis urgents.

Web: https://tornem.es/