Reusa’m

Darrere d’aquesta muntanya de gots, estem Julia Furió i Migue Martí, dos antics companys i amics que van estudiar disseny gràfic. Els dos, des dels nostres inicis, hem tingut molt en compte que el disseny ha de ser una eina de millora social i canvi. Per aquest motiu, sempre que hem pogut, hem treballat per a aportar un granet d’arena en projectes amb impacte social i mediambiental, així com en l’àmbit cultural. 

Actualment, Julia forma part de l’equip del Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana i Migue compagina la docència en disseny en la EASD de Castelló, amb projectes professionals i personals molt lligats a assumptes amb un rerefons social i cultural. 

 QUIN PROJECTE DESENVOLUPEM EN COL·LAB?

Reusa’m és el primer sistema d’envasos retornables de la ciutat de València. El nostre lema, ‘Demana, gaudeix i retorna’, vol posar en valor la reutilització d’envasos, a través d’una xarxa d’empreses de restauració que vulguen deixar arrere l’usar i tirar, estalviant diners, reduint els seus residus i posicionant-se com a empreses sostenibles des del punt de vista ambiental. 

Amb l’ús de la tecnologia i la innovació, posem al servei de la societat un sistema digital en forma d’app, perquè puguen accedir de manera senzilla a la xarxa d’empreses adherides a Reusa’m, demanar menjar i beguda per a portar amb envasos retornables i retornar-los en qualsevol punt de la xarxa. 

 QUIN ÉS L’OBJECTIU SOCIAL O MEDIAMBIENTAL QUE VOLEM COMPLIR?

La nostra missió és eliminar els hàbits d’usar i tirar de l’embalatge en el sector de la restauració i l’alimentació. Oferir una alternativa als usuaris i generar una xarxa que potencie l’economia local, sobre els principis de l’economia circular. 

El nostre somni és eliminar els envasos d’usar i tirar. Volem que les nostres mars i entorns naturals deixen de tindre milers d’envasos abandonats, que contaminen i emmalalteixen el medi ambient.