Reflash

Darrere d’aquest projecte estem Felipe Reynoso i Paula Sahuquillo.

Felipe és dissenyador i il·lustrador multimèdia. Els seus formats creatius van des del dibuix en paper i tatuat en la pell, creació i muntatge d’exposicions d’art, fins a animació digital en viu. En Reflash exerceix el paper de director creatiu i dissenyador de moda.

Paula és graduada en Periodisme i ha cursat un postgrau en Tecnologies Interactives. La seua trajectòria li ha permés especialitzar-se com a responsable de comunicació en l’àmbit artístic i sociocultural, perfil que compatibilitza amb la redacció i creativitat digital com a mitjà social. En el projecte de Reflash s’encarrega de la comunicació i la gestió de la plataforma virtual.

QUIN PROJECTE DESENVOLUPEM AL COL·LAB?

Reflash és una marca de moda que s’encarrega de reciclar i transformar la roba que tenim abandonada en el calaix. A través d’una botiga online oferim al nostre públic objectiu un servei de recollida i redissenye de peces (restyling) amb l’objectiu d’atorgar-li a aquestes una nova identitat, una nova vida.

El procés és senzill: Els clients seleccionen un exemple de peça que li agradaria rebre i ens mana una del seu armari perquè Reflash li la retorne intervinguda i convertida en el model prèviament triat.

Apuntem cap a un públic jove, de 17 a 35 anys aproximadament, que busca destacar a través de la seua identitat estètica i aposta per articles que es distingeixen de la producció massiva. Són persones amb consciència ambiental, obertes a nova formes de consum.

QUIN ÉS L’OBJECTIU SOCIAL/URBANO QUE VOLEM COMPLIR?

Reflash és un projecte sostenible concebut sota el concepte del supra-reciclatge (upcycling). És a dir, aprofitem com a matèria primera la peça desfasada del client per a transformar-la en una altra de major valor i iniciar el seu nou cicle d’ús.

Amb aquest model d’economia circular contribuïm a reduir l’impacte mediambiental que genera la producció massiva de roba (fast fashion) a les mans de la indústria de la moda, una de les més contaminants del planeta.

Encara que reduïsquen el seu consum, les persones joves continuaran darrere de les tendències ja que per a molts d’elles el que visten representa part del que són. Reflash proposa un servei alternatiu perquè continuen renovant el seu armari a cost moderat sense haver de consumir roba low cost, la qual acaba descartada en terminis de temps molt curts.