Pryntyl

Em dic Chiara i sóc una italiana apassionada per la innovació i la transformació social.

Com a psicòloga professional he tingut l’oportunitat de treballar amb adolescents i xiquets, tant en l’àmbit formatiu, en projectes socials i comunitaris, com en activitats de voluntariat. Aquestes experiències han reforçat el meu interés a donar resposta a les dificultats per les quals estan passant altres persones.

A més, m’entusiasma la idea de ser una part activa en la millora de la qualitat de vida de les persones i les seues relacions interpersonals, i per aquesta raó sóc ací  amb el projecte Pryntyl: el web viu.

QUIN PROJECTE DESENVOLUPEM AL COL·LAB?

Pryntyl és un projecte creat per a solucionar el problema de la soledat no desitjada de les persones, ja siguen joves, adults, o majors. Pryntyl proposa oferir experiències de trobada, mitjançant la creació d’activitats artístic-creatives i culturals propostes dins d’un centre d’art “físic” i també a través d’una plataforma online que permeta l’accés a un grup virtual de participants.

Totes les persones participants podran formar part de les activitats. De manera simultània s’integraran les persones que estan realitzant l’activitat de manera física amb grups de participants a través d’una plataforma online humanitzada.

D’aquesta manera, persones que viuen en un estat de soledat o aïllament no desitjat, encara que siga temporal, podran incrementar les seues opcions de socialització.

QUIN ÉS L’OBJECTIU SOCIAL/URBANO QUE VOLEM COMPLIR?

La popularització de la tecnologia i les xarxes socials, així com la concentració de població en entorns urbans i l’allunyament geogràfic i emocional de famílies i comunitats de persones són elements que han contribuït al fet que el problema de l’aïllament social siga cada vegada més generalitzat.

El projecte Pryntyl té un elevat impacte social ja que pretén millorar la qualitat de les relacions interpersonals i reduir el problema de la soledat no desitjada; un tema molt actual, que afecta tant persones joves com majors i que ha sigut definit com una de les epidèmies del segle XXI.

De fet, la soledat ha arribat a convertir-se en un mal crònic amb unes conseqüències molt greus per a la nostra salut. De fet, al Regne Unit han arribat a crear un Ministeri per a la soledat destinat a combatre aquest problema de salut pública.