PIXELS XL

El programa Pixels XL està format per un equip multidisciplinari, centrat en dos objectius: millorar la qualitat de vida i el benestar social de les persones majors i d’aquelles que pateixen Alzheimer, i afavorir una educació inclusiva centrada en la diversitat dels alumnos. Aquest programa consta d’entrenaments mitjançant jocs i teràpies, que actuen en la millora de la capacitat cognitiva.

QUIN PROJECTE DESENVOLUPEM AL COL·LAB?

Pixels XL desenvolupem en el Col·lab una tasca cooperativa, enfortidora i de creixement, per aportar a la ciutadania un model de vida enriquidora, fomentant al mateix temps la inclusió.

QUIN ÉS L’OJECTIU SOCIAL QUE VOLEM COMPLIR?

El nostre objectiu és afavorir una educació inclusiva, i un benestar social en les persones majors i aquells i aquelles que les acompanyen, ajudant a retardar el desenvolupament de l’Alzheimer.

Pixels XL Construyendo Salud està dedicada a la implantació d’una metodologia pedagògica innovadora en centres educatius i professionals de l’ensenyament a través de dos elements: peces de colors magnètiques per treballar sobre parets, i la pròpia metodologia que actua sobre el concepte d’Intel·ligències Múltiples –lògic-matemàtica, visual-espacial, emocional, creativa, col·laborativa, etc.-, a més de la dirigida a professionals, que també conté gran varietat de fitxes d’activitats diferenciades per edats per a treballar des del construccionisme amb la seua pròpia ferramenta dissenyada per Pixels XL.

Aquestes peces permeten jocs educatius i teràpies inclusives centrades en treballar el desenvolupament humà cognitiu i curricular d’alumnes en edat escolar, inclosos aquells que tenen diagnosticat TEA i TDAH.

Pixels XL treballa amb centres educatius i, a més, amb altres projectes de la ciutat com l’Espai de Telles, al Centre del Carme, impulsat pel consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i que ofereix un lloc, adreçat a menors de 0 a 3 anys, en el que aquestos juguen, aprenen i desenvolupen la seua imaginació.

La directora del projecte Pixels XL, Maria Roig, assenyala que la ubicació en el Col·lab del seu projecte, «ens permet cooperar amb altres professionals de l’educació i la salut, així com treballar per millorar la nostra ciutat».