Patrimonio Virtual

 

Patrimonio Virtual és una startup fundada per Adolfo i Miguel Ángel, arquitectes amb perfils molt diferents i, al mateix temps, complementaris.

Adolfo és una ment difusa i inquieta, que estima les tempestes d’idees i Miguel Ángel és una persona tranquil·la, però a la qual li encanta aprendre i investigar com fer les coses millors.

En el seu temps lliure, a Adolfo li encanta eixir a fotografiar la ciutat i conéixer els xicotets detalls ocults en els seus monuments i a Miguel Ángel li agrada arreglar coses, anar a la platja, llegir, els escacs o veure sèries i pelis.

El seu lema és “Mirar al passat amb els ulls del futur”.

 QUIN PROJECTE DESENVOLUPEM EN COL·LAB? 

Segons la resolució de la UNESCO de 2003, “La preservació digital consisteix en els processos destinats a garantir l’accessibilitat permanent dels objectes digitals.”

Patrimonio Virtual és una startup d’innovació social que pretén preservar, divulgar i gestionar digitalment el patrimoni. El principal objectiu és canviar la forma en la qual ens relacionem amb l’art mitjançant la co-creació de productes d’impacte institucional i social, com, per exemple, còpies de seguretat del patrimoni per a la seua preservació, itineraris urbans inclusius per a la divulgació i creació de cadena de valor digital per a gestió, mitjançant E-Plau Branding.

QUIN ÉS L’OBJECTIU SOCIAL O MEDIAMBIENTAL QUE VOLEM COMPLIR? 

Patrimonio Virtual pretén crear una eina completa de gestió circular sobre el nostre patrimoni històric.

Amb això s’aconsegueixen múltiples impactes a nivell institucional i social, com l’augment de la resiliència del patrimoni enfront de desastres naturals i vandalisme, la millora dels indicadors de gestió del patrimoni (costos, eficiència, celeritat…) i la disminució de la bretxa digital en l’accés a la cultura.