Volver

Participant d'un dels projectes de Col·lab

Sóc Fernanda, arquitecta apassionada per la il·lustració. M’encanta usar el dibuix per a retratar llocs i experiències com a part de la meua història. Com a emigrant brasilera, porte més de 5 anys vivint a Espanya i ara sent que la meua llar i ja no és un únic lloc físic, sinó varis: són les memòries, persones i objectes personals que em fan “sentir a casa”. 

Quina iniciativa emprenedora o projecte emprenedor estem desenvolupant en Col·lab? 

Volver és una marca que redissenya penyores vintage a través d’il·lustracions basades en la ciutat i les dones de València. Nosaltres entenem que hui dia viatgem molt i a vegades estranyem sentir-nos part d’algun lloc, així que, amb les nostres peces il·lustrades, volem connectar als nostres usuaris amb llocs i experiències. 

Quin és l’objectiu social o mediambiental que volem complir? 

Busquem donar visibilitat a la història i dones de la ciutat, a través de les peces. D’aquesta manera, convertim la roba en un canal que comunicació que acosta a l’usuari a la seua pròpia història i al sentit de pertinença amb el lloc. 

A Espanya, el 90% dels tèxtils que descartem van directes als abocadors, la qual cosa suposa que es generen 800.000 tones de deixalles tèxtils a l’any. Com a resposta a aquesta problemàtica, i buscant el compliment del ODS 12 (Producció i Consum Responsables), Volver dona una nova vida a les peces perquè no acaben en el fem.