Cacaus Climent

Cacaus Climent està format per Ana i Edu (filla i pare). Ana és periodista especialitzada en màrqueting amb propòsit.
Edu és agricultor que, ara per ara, sols manté esta professió com una afició donat que va haver de deixar les terres per no ser rentables.

Venim de La Granja de la Costera, d’una família ben arrelada a l’agricultura. Des de fa quatre generacions conservem la llavor tradicional valenciana de les varietats de cacau de collaret i cacaua que ara, amb Cacaus Climent, volem impulsar.

D’antecedents també tenim 3 anys amb el projecte divulgatiu FAM (@fam_vlc) sobre l’agricultura en l’horta de València, les seues varietats tradicionals i el valor gastronòmic. Una narrativa neorrural que vol apropar el camp als urbanites.

QUIN PROJECTE DESENVOLUPEM EN AGRO·LAB?

Cacaus Climent és un projecte que vol tornar l’autèntic sabor del cacau del collaret i cacaua a València, avui en dia en perill d’extinció. Actualment, quasi tot el cacau que trobem a la Comunitat (i a la resta d’Espanya) és d’importació (Xina, EEUU, Austràlia, etc.). Fins i tot el que etiqueten com ‘collaret’.

Des de Cacaus Climent volem recuperar el cultiu del cacau del collaret i la cacaua a València que fins als anys 60 era un cultiu comú a les nostres terres, així com donar-li una nova eixida a la terra que està sent abandonada en molts casos i protegir el sabor d’un dels ingredients emblema en la nostra gastronomia.

QUIN ÉS L’OBJECTIU SOCIAL O MEDIAMBIENTAL QUE VOLEM COMPLIR?

Mediambiental:

– Aconseguirem reduir dràsticament la petjada de carboni d’un ingredient de consum habitual en la Comunitat Valenciana que ara viatja milers de km fins a arribar a la nostra casa.

– Apostem per un cultiu que consumeix molt poca aigua pel que està preparat per a afrontar la tendència del canvi climàtic i assegura la producció d’aliments amb la mínima petjada hídrica.

– Recuperar en l’horta de València el cultiu del cacau de collaret i cacaua, varietats tradicionals valencianes ja adaptades a l’horta, despensa de la nostra ciutat.

Social:

– Volem despertar la consciència del consumidor per a que la demanda de productes locals siga cada dia major i, amb açò, que l’horta recupere forces per a seguir sent una via professional rentable i productiva per als agricultors.