Bonhort

Participant d'un dels projectes de Col·lab

Sóc José Joares Roig, promotor de Bonhort. Soc enginyer agrícola i sempre he tingut vocació per la producció i venda de productes ecològics, la qual cosa m’ha portat a tindre més d’una experiència en aquest àmbit. Entre elles, cultivar la meua pròpia producció de sandias ecològiques, conéixer i treballar amb fertilitzants ecològics i realitzar nombroses visites a agricultors pioners en aquest camp que han aconseguit dur a terme bonics projectes d’una forma professional. 

  QUIN PROJECTE DESENVOLUPEM EN COL·LAB? 

 En el sector agrícola, producció, distribució i venda van molt lligats.  

En primer lloc, volem incidir en la producció, associant-nos a agricultors que ja coneixem i que han aconseguit tindre una excel·lència en els seus productes, però també volem estar connectats amb els consumidors, perquè ens ajuden a dissenyar els productes. 

La nostra iniciativa emprenedora pretén crear una cadena de botigues físiques que estiguen agrupades en una plataforma de ecommerce per a poder distribuir productes ecològics i naturals de proximitat, disminuint la petjada de carboni vinculada amb el transport i divulgant els beneficis nutricionals i per a la salut d’aquesta mena de productes. 

  QUIN ÉS L’OBJECTIU SOCIAL O MEDIAMBIENTAL QUE VOLEM COMPLIR?  

L’accés a productes ecològics i naturals de qualitat continua sent un problema hui dia. Actualment, hi ha diverses opcions de compra, entre elles, la venda online. No obstant això, en aquesta mena de distribució, en moltes ocasions els productes deixen de ser de proximitat i no es crea un impacte positiu de regeneració en les i els agricultors de comunitats concretes.  

El nostre model mixt, de botiga física més ecommerce, permet un major consum de productes locals i de proximitat, una divulgació dels productes ecològics més directa i un comerç més just per a les persones agricultores, i disminuint la petjada de carboni vinculada amb el transport. 

A més, la venda per a consum de productes ecològics o naturals sense pesticides ja redueix, per si mateixa, la contaminació i degradació del planeta, ja que l’agricultura convencional és una de les activitats més contaminants.