Auxdron Lifeguard

General Drones és una jove empresa formada per especialistes en el camp del salvament i desenvolupament de noves aplicacions amb drones. Resultat d’açò és Auxdron Lifeguard, el nostre dron de rescat dissenyat per a ajudar a persones amb problemes en el mitjà aquàtic.

QUIN PROJECTE DESENVOLUPEN AL COL·LAB?

Dins del Col·lab, General Drones durà a terme el seu desenvolupament empresarial, pilars bàsics com l’administració, gestió financera, model de negoci, màrqueting i comercialització del producte.

QUIN ÉS L’OBJECTIU QUE VOLEM COMPLIR?

Amb el desenvolupament del nostre producte, pretenem augmentar la seguretat en les platges i ajudar a totes aquelles persones que es troben en dificultats en el mitjà aquàtic.

 

Durant l’any 2017 es van produir 481 ofegaments a Espanya, produint-se 67 morts a la Comunitat Valenciana, amb un destacable increment en tres anys de el +71,7%, segons dades de la Real Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme (RFESS). Per a lluitar contra aquest problema uns enginyers amb anys d’experiència com a socorristes han engegat el dron salvavides Auxdron Lifeguard que desenvolupen en el Col·lab, espai col·laboratiu del centre d’innovació Las Naves.

Adrián Plazas, CEO de General Drones, ha explicat que en cas d’alerta, el seu dron equipat amb un o dos salvavides, es dirigeix cap a la víctima i li llança el salvavides, possibilitant que no s’ofegue mentre l’equip de salvament acudeix en el seu auxili. En concret, AuxDron Lifeguard pot aconseguir fins a 90 km/h amb una autonomia de 30 minuts. “Quan parlem de salvar vides en el mar cada segon explica i amb aquesta aeronau aconseguim arribar fins a tres vegades més ràpid que l’equip humà i sense posar en risc més vides humanes”, ens explica Adrián Plazas.

Enrique Fernández, CTO de General Drones, ens explica les grans dificultats amb les quals s’han trobat al llarg del seu camí: “Comencem amb el desenvolupament del dron en Las Naves. Va ser complicat perquè aquest dron havia de resistir dures condicions per a un ús exclusiu en aquest àmbit. Que poguera resistir la salinitat, la pluja, que poguera caure a l’aigua i sobretot que fóra fàcil de manejar”.

Segons remarca Adrián Plazas, estar en el Col·lab “ha permès a General Drones tenir connexions amb ens públics i privats. Gràcies a açò vam poder representar a la ciutat de València en la segona trobada d’alcaldes innovadors d’Espanya que va tenir lloc a Madrid”.

Però la trajectòria ascendent de General Drones no acaba ací ja que el passat mes de novembre va ser reconeguda internacionalment com una de les 50 startups més capdavanteres d’Europa durant el VI Fòrum Empresarial UE-Àfrica celebrat el passat mes de novembre a Costa d’Ivori.