Àncora Cultura del mar

El nostre projecte està format per Ximo Soler, historiador i tècnic de patrimoni; Ixone Herrero, restauradora i tècnica de patrimoni; Nuria Galos, treballadora social; i Carlos Micó, biòleg marí.

QUIN PROJECTE DESENVOLUPEM AL COL·LAB?

Cultura de la mar desenvolupa el seu projecte fa dos anys quan es detecta una falta de coneixement, protecció i espoli del patrimoni arqueològic subaqüàtic de València. La nostra associació tracta de protegir i valorar tot aquest patrimoni ocult mitjançant diferents propostes de gestió i divulgació.

El nostre públic és molt ampli però ens centrem en dos grups importants. En primer lloc, els possibles clients dins del sector privat i del públic. Amb aquest primer grup aconseguiríem el finançament necessari per a aconseguir els nostres objectius. En un segon lloc estaria un públic més generalista que poguera gaudir d’aquest patrimoni: des dels col·lectius i la ciutadania dels Poblats Marítims així com turistes i bussos.

QUIN ÉS L’OBJECTIU SOCIAL/URBANO QUE VOLEM COMPLIR?

Des de sempre s’ha sentit que València viu d’esquena a la mar. Des d’Àncora Cultura de la mar volem erradicar aquesta dita revaloritzant tot el seu patrimoni marítim i el seu entorn costaner. Així mateix, aconseguirem protegir un patrimoni que està en perill de desaparéixer i atorgar a la societat i als col·lectius dels poblats marítims valencians la identitat que posseeixen.