AI Vision

Som Jesús i Justo, dos estudiants d’Electrònica Industrial i Automàtica amb un objectiu: desenvolupar tecnologia orientada a la seguretat. Junts formem l’equip AI-Vision, que té el propòsit d’emprar l’última tecnologia en visió artificial per a garantir àrees segures per a la ciutadania.

QUIN PROJECTE DESENVOLUPEM EN EL COL·LAB?

La solució que estem desenvolupant en el programa Col·lab està formada per un mòdul compost d’un dispositiu que fa funció d’un ordinador de xicotetes dimensions, on es processen imatges, mitjançant algorismes basats en visió artificial, obtingudes per una càmera fixa. En detectar una irregularitat o perill potencial, el dispositiu respondrà, enviant un avís automàtic.

Aquesta solució serveix, per exemple, per a detectar aglomeracions de persones en espais públics o tancats.

QUIN ÉS L’OBJECTIU SOCIAL/URBÀ QUE VOLEM COMPLIR?

El nostre objectiu és col·laborar amb solucions innovadores i tecnològiques que ajuden al fet que les ciutats siguen més resilients davant situacions de perill, crisi o pandèmies.

En l’actualitat, les prioritats han canviat, a causa de la pandèmia del Covid-19. Ha provocat la necessitat d’utilitzar eines tecnològiques autònomes a les ciutats per a supervisar aglomeracions i situacions de perill. D’aquesta manera, s’evita exposar a la població a possibles contagis.