1.000 estudiants participen en ‘La Fira Aèria’ amb drones socials

11 de octubre de 2017
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Las Naves ha promogut el projecte educatiu ‘La Fira Aèria’ en els I.I.S. Isabel de Villena, Serpis, El Grau, Balears, Districte Marítim i Ramón Llull.
  • La iniciativa persegueix que joves d’entre 12 i 18 anys aprenguen a construir drones amb una fi social o mediambiental d’impacte positiu per al seu entorn.

El projecte ‘La Fira Aèria’ està promogut per Las Naves, la Universitat de València, el CEFIRE de Torrent, la FECYT (La Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat) i El Caleidoscopio i suposa un dels actes de major envergadura quant a projectes educatius d’innovació es refereix.

Més de 1.000 estudiants pertanyents a 63 centres educatius es donaran cita a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València (Campus Burjassot) el proper 19 de maig, per exposar i mostrar els drones amb finalitats socials i mediambientals que han construït al llarg del curs acadèmic. A la ciutat de València participen els I.I.S. Isabel de Villena, Serpis, El Grau, Balears, Districte Marítim i Ramón Llull.

‘La Fira Aèria’ és una proposta que busca fomentar vocacions tecnològiques, així com l’apoderament tecnològic de joves estudiants d’ESO i Batxiller mitjançant la construcció d’un dron i la reflexió sobre la tecnologia en el seu conjunt, com una potent eina per millorar l’entorn humà, i no únicament com un objecte de consum. També busca imaginar el futur aeri mitjançant l’ampliació de coneixements i habilitats en un espai d’aprenentatge i creació inclusiu i cooperatiu per a adolescents.

Aquest projecte serveix també per tendir ponts i estimular la comunicació entre l’administració pública, la comunitat escolar, els centres d’innovació, les Universitats i els diversos agents socials implicats en les problemàtiques que pretenen resoldre’s amb els drones dissenyats, permetent generar xarxes d’innovació educativa a nivell local i provincial.

En aquest sentit, els drones i projectes que ens mostraran el dia de l’esdeveniment giren entorn de diferents problemàtiques o realitats: ajuda d’assistència bàsica i de primers auxilis a serveis mèdics i de salvament marítim; ajuda als bombers; reforestació de muntanyes; control de plagues de procesionaria; suport publicitari i turístic per a Ajuntaments; manteniment del Patrimoni Històric; àrbitre en esdeveniments esportius; suport en accidents de trànsit i control del mateix; supervisió de l’estat cables d’alta tensió; dron farmàcia que porta medicaments allí on no hi ha establiments farmacèutics i un molts més objectius que fan d’aquest projecte educatiu una base per aportar solucions a les diferents realitats locals.

La primera etapa del projecte ha consistit en la formació dels prop de 150 professors inscrits que s’han encarregat de guiar al seu alumnat en el desenvolupament d’un projecte que va començar amb una revisió històrica dels models de les relacions entre tecnologia i societat. Després d’això, les i els estudiants han rebut una introducció a la teoria del vol per finalitzar amb el disseny i construcció d’un dron, la fi del qual és realitzar activitats de benefici comú per a l’entorn local. Els treballs realitzats es presentaran el 19 de maig en ‘La Fira Aèria’ on l’alumnat participant mostrarà les característiques socials i artístiques dels seus drones en stands que també han dissenyat i construït.

També participen els ajuntaments de L’Alcúdia, Algemesí, Almussafes, Anna, Alzira, Bellreguard, Benetússer, Benigànim, Benifaió, Bétera, Bunyol, Canals, Carcaixent, Càrcer, Catadau, L’Eliana, Énguera, Foios, Guadassuar, Massanassa, Montserrat, Museros, Ontinyent, L’Olleria, Paiporta, Paterna, Picassent, la Pobla de Farnals, la Pobla de Vallbona, Puçol, el Puig de Santa Maria, Rafelbunyol, Riba-roja de Túria, Sagunt, Sedaví, Tavernes Blanques, Utiel, València i Xàtiva, que des de les seues respectives regidories d’educació han recolzat el mateix, afermant així el seu compromís per incentivar i fomentar el coneixement cientificotècnic entre els més joves.

COMPARTEIX:
TW - FB