Yhood llança amb el comerç de Ruzafa la seua plataforma per a impulsar el consum responsable a les botigues de barri  

26 de octubre de 2021
CATEGORIA:
Emprenedoria
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La startup prepara una ronda de finançament per a ampliar els seus serveis i iniciar la seua activitat en altres barris de València.
  • Entre els seus plans, està incorporar un servei de compra en línia per a les botigues adherides, amb lliurament a domicili amb repartidors a peu.

Yhood, startup que dóna visibilitat al comerç local, promovent les compres físiques i dirigint a les persones cap a un consum responsable i sostenible, ha llançat la primera versió la seua plataforma amb una vintena de comerços adherits en el barri de Ruzafa de València. L’empresa prepara una ronda d’inversió per a afrontar el desenvolupament tecnològic i l’expansió del seu projecte: a final d’any, planeja estar ja operativa en dos barris més de la ciutat, habilitarà la compra en línia i incorporarà un servei de lliurament a domicili amb repartidors a peu.

“Estem treballant per a portar al consumidor cap a una experiència única en les seues compres en el barri El 20% dels comerços locals han desaparegut durant la pandèmia, mentre que els gegants del comerç en línia han multiplicat el seu negoci. Som conscients que anem contracorrent; volem humanitzar els barris, reconnectar a les persones amb el comerç de la seua zona i generar un model de proximitat i sostenible. La petjada de carboni de Amazon és major que la de 9 països de la UE”, apunten els seus fundadors, Jorge Gisbert i David Espeso.

Yhood, que forma part del quart programa de Pre-Acceleració de Col·lab, acceleradora pública de projectes de triple impacte de Las Naves, incentiva el comerç local amb serveis de promoció i difusió, accions que impliquen les persones en cada barri i mesures com la devolució als consumidors d’un 3% del cost de totes les compres realitzades en els comerços adherits a la seua xarxa.

“Existeixen altres propostes de cashback dirigides a grans superfícies i plataformes en línia que continuen donant l’esquena al comerç local És l’opció de cashback per al comerç local”, assenyalen. Per a consolidar la seua proposta, ha introduït a un partner tecnològic, Xandrusoft.

“Reconnectar amb els nostres barris”

A més, assenyalen que “participar en Col·lab, amb un equip de mentors a la nostra disposició, és un regal. Cadascun d’ells és especialista en la seua àrea: metodologia lligen, màrqueting, tecnologia, responsabilitat social…i en cada mentoría aprens una cosa nova. L’atenció és molt més personalitzada que en incubadores més grans, on seleccionen molts més projectes i hi ha la mateixa quantitat de mentors o menys. A més, en les sessions grupals participem tots els projectes i aprenem de tots ells”.

“Pensem que el comerç de barri té un paper central en la configuració del nostre entorn en el lloc on vivim i impacta de ple en la nostra felicitat. A més, amb el teletreball hem tingut oportunitat de reconnectar amb els nostres barris, perquè vivim i treballem en ells. Des de Yhood tenim el propòsit de crear barris més feliços a les nostres ciutats i pobles. La veritat és que és increïble l’acceptació que està tenint el projecte i la quantitat de persones que hi ha disposades a participar perquè tire avant”, conclouen els emprenedors.

Missions València 2030

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Gràcies a Missions València 2030 València s’ha situat a l’avantguarda europea de la innovació orientada a missions, havent sigut reconeguda per la Comissió Europea com una de les sis ciutats europees més innovadores en 2020 i aspirant a Capital Europea de la Innovació.

COMPARTEIX:
TW - FB