Xiquetes i xiquets de Sant Marcel·lí aprenen a reciclar gràcies a l’iniciativa ReciPlàstic

12 de abril de 2019
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB

/ Reciplàstic forma part del projecte europeu PlastiCircle que es durà a terme fins a 2021

/ El taller està organitzat pel centre d’innovació Las Naves i per l’entitat local coordinadora del projecte europeu, ITENE. (Vore fotos ací)

/ L’objectiu de ReciPlàstic és millorar la cadena de residus d’envasos de plàstic en totes les seues fases des d’un enfocament d’economia circular.

Més de 20 estudiants de primària del Col·legi Sant Marcel·lí de València han participat en un taller infantil de reciclatge de plàstic i economia circular organitzat per la iniciativa ReciPlàstic amb la finalitat de donar a conéixer el projecte pilote que es desenvoluparà durant els pròxims mesos en el barri de Sant Marcel·lí i d’ampliar els seus coneixements sobre bones pràctiques de reciclatge per a millorar el medi ambient.

Aquesta visita al centre educatiu escolar, situat en el barri de Sant Marcel·í, és una de les accions contemplades per a donar a conéixer el projecte i per a fomentar la participació ciutadana del pilot que des del mes de maig fins al mes de juliol es desenvoluparà en el barri.

El taller infantil, que es va celebrar ahir a la vesprada, ha despertat gran interés entre l’alumnat de primer de primària, que es va mostrar molt interessats a aclarir quins productes sí que es poden depositar en el contenidor groc i quins no, així com a conéixer com es pot donar una segona vida a aqueixos productes reciclats i què es pot fer amb ells, com per exemple, motxilles o roba elaborades de plàstic reciclat.

Tal com ha comentat el regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Berto Jaramillo, “Gràcies a ReciPlàstic totes les persones que ho desitgen podran participar a partir de l’1 de maig reciclant els seus envasos lleugers en qualsevol dels 25 contenidors grocs situats en el barri, obtenint ecopunts i tenint la possibilitat de canviar-los posteriorment per diversos premis”.

Per a això, les persones interessades només han de registrar-se gratuïtament d’una manera molt senzilla a través de la pàgina web www.supermarcelina.com que estarà oberta a partir del 17 d’abril, en qualsevol dels llocs informatius a peu de carrer distribuïts pel barri o en l’Associació de Veïns de Sant Marcel·í, la programació dels quals estarà en la web o presencialment en l’Associació de Veïns de Sant Marcel·lí tots els dimecres des del 8 de maig fins a l’11 de setembre de 17h a 19h.

PlastiCircle

València al costat d’Utrecht (Holanda) i Alba Iulia (Romania) és una de les tres ciutats europees seleccionades per a desenvolupar el pilot.

Els socis espanyols del consorci són: el coordinador ITENE (Institut Tecnològic de l’Embalatge, Transport i Logística), Las Naves, SAV-LAVEGA (concessionària per a la recollida de residus), INTERVAL (Indústries Termoplàstiques Valencianes), ECOEMBES i la Fundació KIMbcn (Knowledge Innovation Market Barcelona). El consorci europeu està integrat per 20 institucions tant públiques com privades d’Espanya, Noruega, Alemanya, Holanda, Regne Unit, Itàlia, Bèlgica, Romania i Eslovènia.

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 730292

 

COMPARTEIX:
TW - FB