Xarxa ciutadana ‘Frena la curva’

17 de març de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Las Naves, a iniciativa de la Direcció General de Govern Obert i Innovació Social del Govern d’Aragó, treballa en ‘Frena la curva’.
  • Es tracta d’una xarxa ciutadana d’autoajuda contra el #COVID19.
  • Els serveis que s’ofereixen es recullen en un mapa mitjançant ‘xinxetes’ de colors, que corresponen a les diferents categories.

La Direcció General de Govern Obert i Innovació Social del Govern d’Aragó ha posat en marxa la plataforma digital www.frenalacurva.net per a canalitzar totes les manifestacions espontànies de solidaritat i innovació social que la crisi de el coronavirus està generant.

En aquesta xarxa urbana també treballen Las Naves, el centre d’innovació de l’Ajuntament de València, Impact Hub, MediaLab Prado Madrid i la Coordinadora Aragonesa de Voluntariat.

A través d’un mapa creat amb la plataforma de software lliure Usahidi, es mapeen els diferents serveis oferits per les persones voluntàries al llarg de la geografia espanyola. Els anuncis en tot el país es reflecteixen com a “xinxetes” i es divideixen en quatre categories principals que, al seu torn, estan diferenciades entre si per quatre colors que qualifiquen el nivell d’urgència.

En color blau s’agrupen els post dels “serveis públics” (farmàcies, comerços, veterinaris, etc.) que busquen informar dels nous horaris o serveis extra com el repartiment a domicili. En verd, apareixen les ofertes de voluntariat pròpiament dites, és a dir, tots aquells anuncis on un particular s’ofereix per a ajudar en determinades tasques als veïns del barri.

Suma’t!

COMPARTEIX:
TW - FB