Xarrada digital: ‘Com prevenir l’addicció a les noves tecnologies en xiquetes, xiquets i adolescents”

12 de abril de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • L’objectiu és informar a les mares i pares respecte a com prevenir situacions addictives, com detectar-les i on poden acudir per demanar ajuda.
  • En aquesta ocasió participarà Francisco Verdú, cap de Secció del Servei de Drogodependències i altres transtorns adictius de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, i el psicòleg Juan Vicente Blázquez Garcés.

L’ús que els xiquets i xiquetes fan de les noves tecnologies és una de les tres principals preocupacions de les mares i pares segons una enquesta de The Family Watch de principis de 2017. Una preocupació normal segons demostra un estudi elaborat per l’ONG Protégeles en 2015, segons la qual el 21,3% de joves està en risc de ser addicte a les noves tecnologies i l’1,5% ja ho és.

Per això, el centre d’innovació Las Naves ha decidit incloure, en la seua sèrie de xarrades digitals, el tema de l’addicció a les noves tecnologies per part de xiquetes, xiquets i adolescents. Amb l’objectiu d’informar a les mares i pares sobre com detectar i prevenir aquest problema, així com sobre on demanar ajuda, participaran dues persones expertes en el tema: Cristina Gutiérrez Borge, experta de l’INCIBE (Institut Nacional de Ciberseguretat), i el psicòleg Juan Vicente Blázquez Garcés.

Efectivament, les noves tecnologies de la informació (TIC) han revolucionat l’estil de vida de les persones adultes, però sens dubte el canvi més espectacular s’ha produït en menors, que ja han nascut amb elles. Per a l’adolescència, les noves tecnologies representen una possibilitat de perdre’s en un món de fantasia per fugir de la rutina quotidiana. En aquest sentit, els canvis físics i psicològics que viuen en l’adolescència poden convertir-los en persones vulnerables que busquen a les noves tecnologies la seguretat que els falta, arribant a no poder viure sense estar permanentment connectades a elles.

D’això i altres aspectes parlarem en una jornada l’estructura de la qual serà la següent:

17:30 a 18:00h.: Francisco Verdú, cap de Secció del Servei de Drogodependències i altres transtorns adictius de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

18 a 18:30h.: Juan Vicente Blázquez Garcés, psicòleg.

18:30 a 19:00h.: Preguntes del públic.

Per facilitar l’assistència de les persones que vulguen assistir, Las Naves organitza una activitat lúdica paral·lela per a les seues filles i fills (o menors al seu càrrec).

COMPARTEIX:
TW - FB