Xarrada digital: “Com evitar que xiquetes i xiquets siguen víctimes de grooming, sexting i sextorsió”

9 de gener de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La segona edició del cicle ‘Xarrades digitals’ abordarà com evitar que les nostres filles i fills siguen víctimes de ciberdelictes com el grooming, sexting i sextorsió.
  • L’objectiu és dotar a mares i pares, així com a professionals que treballen amb menors, d’eines suficients per protegir a xiquetes, xiquets i adolescents de l’ús d’internet i les xarxes socials.

L’ús que xiquetes i xiquets fan de les noves tecnologies és una de les tres preocupacions principals de les mares i pares segons una enquesta de The Family Watch de principis de 2017, sent l’assetjament, la falta de privadesa i la sexualització dels menors els aspectes que més preocupen a les persones enquestades. I encara que les denúncies per ciberbullying (assetjament escolar a través de la Xarxa) i altres delictes tecnològics han descendit entre l’alumnat d’edats compreses entre els 14 i els 17 anys, s’ha produït un augment en menors de 12 i 13 anys per la seua progressiva incorporació a les noves tecnologies, sobretot a les xarxes socials.

Per aquest motiu el centre d’innovació Las Naves ha programat el cicle “Xarrades digitals”, amb la finalitat d’informar i donar a conèixer, a través de la presència de persones expertes, les mesures que poden prendre les persones adultes per protegir a les seues filles i fills, així com docents o altres professionals que treballen amb menors. Aquestes xerrades s’emmarquen dins de Digitalitza’t, iniciativa que Las Naves ha posat en marxa per trencar la bretxa digital.

En aquesta segona xarrada s’abordaran els ciberdelictes: grooming (adoptar identitats falses per intentar abusar de menors), el sexting (enviament de fotografies compromeses a tercers sense consentiment) i la sextorsió (una forma d’explotació sexual en la qual a una persona se li fa xantatge amb una imatge o video de si mateixa).

En aquesta ocasió, la jornada comptarà amb dos professionals que proporcionaran les eines necessàries per protegir efectivament a xiquetes, xiquets i adolescents en l’ús d’internet i les xarxes socials:

Yolanda Corral, periodista especialitzada en televisió, Youtube, TICs, continguts online i xarxes socials, amb especial atenció a la ciberseguretat. També és creadora dels canals HangoutNEO i Palabra de hacker.

Jorge Flores Fernández, director i fundador de Pantallas Amigas. És autor, a més, de diverses publicacions i materials didàctics relacionats amb l’ús segur de les TIC, amb especial èmfasi en el grooming, ciberbullying i el sexting.

Es requereix inscripció prèvia.

Mentre les persones adultes participen en la xarrada, hi haurà un taller infantil gratuït per a xiquetes i xiquets de 7 a 12 anys sobre el món artístic de YayoI Kusama.

 

COMPARTEIX:
TW - FB