Visita la nova web ‘Dones de Ciència’ de Las Naves i la UPV

6 de març de 2020
CATEGORIA:
Estratègies de ciutat
COMPARTEIX:
TW - FB
  • ‘Dones de Ciència’ és una iniciativa del centre d’innovació Las Naves de l’Ajuntament de València i la Universitat Politècnica de València (UPV) que estrena ara pàgina web.
  • En ella podeu conéixer els murals, el projecte i la trajectòria de les 8 científiques que han protagonitzat el mateix en la seua primera fase.

Ciència, gènere, art i noves tecnologies es conjuguen en aquesta iniciativa de la Universitat Politècnica de València (UPV) i el centre d’innovació Las Naves de l’Ajuntament de València, que compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència i Innovació.

El projecte, que presenta ara la seua pàgina web, respon a un doble objectiu: visibilitzar i retre tribut a científiques de referència a escala nacional i internacional, i denunciar les conseqüències de la desigualtat de gènere, en la construcció de vocacions científiques i investigadores i en el desenvolupament de les carreres professionals de les dones en aquestes àrees.

De Margarita Salas a Hedy Lammar

Les 8 científiques representades són Margarita Salas, Hipatia d’Alexandria, Katherine Johnson, Jane Jacobs, Valentina Tereixkova, Josefina Castellví, Anna Lluch i Hedy Lamarr, immortalitzades en murals realitzats, respectivament, per Lula Goce, Milu Correch, Gleo, Hyuro, Alba Trench, Cachete Jack, Dafne Tree i Anna Langeheldt, i Carla Fuentes.

Amb aquest projecte, els murs dels nostres carrers es converteixen en museus a l’aire lliure en els quals la ciutadania pot descobrir -o redescobrir- a algunes de les científiques més destacades de la història.

Aquesta iniciativa va ser triada com a millor projecte de divulgació científica de l’any 2019 per la Xarxa Nacional d’Unitats de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+i), que s’engloba dins de la FECYT-Ministeri de Ciència i Innovació.

Un projecte amb continuïtat en 2020

El projecte tindrà una segona edició durant el present 2020, any per a què està previst dur a terme una desena de nous murals en centres educatius de la província de València.

 

COMPARTEIX:
TW - FB