(VIDEO) ÈXIT DE PÚBLIC EN LA 32 PECHAKUCHA NIGHT VALENCIA

14 de novembre de 2019
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La 32 edició de la PechaKucha Night de València ha girat entorn del disseny amb un vessant social.

La 32 edició de la PechaKucha Night de València s’ha celebrat amb una gran participació de públic en Las Naves amb la novetat, enguany, que l’esdeveniment ha començat amb una conferència d’obertura a càrrec del dissenyador Óscar Guayabero amb la seua visió del disseny, un disseny que situa a l’usuari en el centre del procés i que ofereix solucions reals a problemes reals.

Aquesta nova edició de PechaKucha Night València ha comptat amb la participació dels següents professionals. Si no vas poder vindre, ací tens els vídeos íntegres de la vetlada de la XXXII Pechakucha Night València.

Participants:

Nectar Estudi (Raúl Ortiz)

Cofundador i director de disseny de Nectar Estudi, una agència digital amb seu a València especialitzada en branding digital, disseny UX/UI i productes digitals que compleix 15 anys des de la seua creació en 2004. L’aposta per la innovació social amb el projecte “Andrea” els ha valgut diversos reconeixements, entre ells tres premis ADG-Laus i un premi ADCV, obtenint a més una gran repercussió en mitjans de comunicació.

De Bigot Enrotllat

“Hola, som Pablo i Xan, de “De Bigot Enrotllat”, dos dissenyadors industrials de València amb Síndrome de Diògenes i creativitat incontrolada. En el nostre taller//estudi//botiga dels objectes oblidats creem, ideem i venem objectes únics, increïbles i amb una gran càrrega escultòrica. Transformem qualsevol objecte en qualsevol altre.

Alejandra Ramiro

Artista gràfica i dissenyadora editorial. Ve a presentar el projecte “València no és ciutat per a pobres”.

Tapas duras

Som una banda composta per dissenyadores i fotògrafes de tres generacions diferents. Decidim conjuminar forces i donar eixida a les nostres pròpies publicacions i abordar projectes aliens. En els projectes comuns busquem una aproximació a la fotografia com a llenguatge en si mateix, creant narracions metafotográficas on el quotidià adquireix valor d’extraordinari.

Makea tu vida

Makea Tu Vida: “Som una entitat sense ànim de lucre de caràcter social i educatiu, que treballa al territori que existeix entre els mons del Disseny i l’Ecologia. Les nostres pràctiques van dirigides a fomentar el disseny obert, la reutilització creativa, l’intercanvi de coneixements i la construcció col·lectiva, aplicats a la reutilització en diferents contextos i situacions”.

Alberto Pla

Fotògraf i Llicenciat en Psicologia. Actualment acaba el grau de Periodisme i dirigeix una la seua pròpia Agència de Comunicació Social. Des de 2010 ha treballat per a diverses organitzacions en països com El Salvador, Algèria, Líban, l’Índia, Nicaragua, Moçambic, República Dominicana o Haití. Guardonat amb el premi Manuel Castillo per la Universitat de València al millor reportatge periodístic en 2018 i primer premi de fotografia per la INJUVE en 2012 i 2013 pels seus treballs a l’Índia.

Etiqueta Zero

Etiqueta Zero és una publicació digital sobre mobilitat sostenible que va arrancar el mes de desembre passat i que informa sobre la transició a una mobilitat més sostenible amb un enfocament diferent al de les capçaleres de motor tradicionals. “Anem de cap a una mobilitat més sostenible, en la qual el cotxe o la moto, a més de no ser contaminants, seran un actor més de la mobilitat a les ciutats, un servei. A més, tendim —o hauríem de fer-ho— a ser totalment multimodals. Cada matí triem el transport —bici, transport públic, caminar, cotxe, etc— en funció de les nostres necessitats. Volem que això represente a Etiqueta Zero.

Un altre tret que identifica a Etiqueta Zero és la seua aposta visual. Volem que els articles estiguen tan ben maquetats com siga possible en format web, i mantindrem una aposta per la il·lustració, com les que hem encarregat a Patricia Bolinches”.

Pilar Almenar (Proyecto Impresas)

Pilar Almenar és periodista especialitzada en el periodisme social com a eina de servei públic. Llicenciada en Ciències Ambientals i Màster en Periodisme per la Universitat Autònoma de Madrid i El País. Col·laboradora d’El País, Público, València Plaza, La Marea o El Salt entre altres mitjans de comunicació escrits, actualment col·labora amb la ràdio d’À Punt Mèdia. Interessada en la comunicació com a eina d’apoderament i utilitat pública, va dirigir durant dos anys un programa en Ràdio La Coma, extinta ràdio comunitària amb objectius d’inserció social a Paterna (València). Co-creadora de diversos projectes culturals com #ClickAlMercat o Mercabarna Enfoca i responsable de premsa i continguts de nombrosos projectes culturals i socials com el Teatre El Musical del Cabanyal (oct-dic 2016), PhotOn Festival (2013- febrer 2018) o Obert València (2015-2017). És fundadora i directora d’Impreses, el projecte d’acompanyament creatiu en l’escriptura i l’edició a dones a la presó de Picassent, la més gran de l’Estat. El seu esforç en l’àmbit del periodisme social ha sigut guardonat al maig de 2019 amb el Premi Africanidad 2019 al periodisme social, atorgat per la Federació Unió Africana Espanya.

César Martínez Burgos (Locandia Estudio)

“Sovint em recorde com un xiquet que dibuixava superherois i cotxes fantàstics, que no deixava de tafanejar i qüestionar el que s’estableix. Aqueixa pulsió infantil m’ha guiat sempre d’una manera natural cap a l’univers de la creativitat. Amb el temps, he tingut la sort de treballar en diverses disciplines creatives com la il·lustració, la impressió, el disseny gràfic i la publicitat, que m’han permés traslladar una visió holística i transversal als projectes de comunicació gràfica.

Des del 2007 he estat al capdavant de la direcció artística i creativa de l’Ajuntament de Quart de Poblet impulsant projectes il·lusionants capaços de generar un impacte positiu en la societat. Projectes que contribueixen a dignificar els serveis públics com a sustentadors del benestar de la ciutadania i de l’espai col·lectiu. En aquest sentit, crec en el potencial transformador del disseny i les estratègies de comunicació innovadores, que no sols connecten sinó que emocionen i generen experiències úniques.

Per això, paral·lelament, vaig decidir crear Locandia Estudi en 2013, amb l’objectiu d’ajudar altres institucions, organitzacions i empreses a trobar solucions significatives i singulars als seus reptes comunicatius”.

Entitat invitada:

Milagros Font (Metges sense Fronteres)

Mila Font Jiménez és llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de València. Compta a més amb formació complementària en gènere, Drets Humans, cultura i civilització islàmica i responsabilitat social corporativa. Ha treballat des de l’any 1994 en diversos països africans, principalment en situacions de conflicte i postconflicte per a l’organització no governamental Metges sense Fronteres i per a la Comissió Europea a les àrees de governabilitat, Drets Humans, gènere i sector privat. En l’actualitat és la delegada per a Catalunya, Comunitat Valenciana, Balears i Regió de Múrcia de l’organització Metges Sense Fronteres.

COMPARTEIX:
TW - FB