Veniboo dissenya un moble que millora la conservació de fruita i verdura sense nevera i redueix el desaprofitament d’aliments

1 de febrer de 2022
CATEGORIA:
Emprenedoria
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La startup té com a objectiu promoure i facilitar hàbits alimentaris més saludables, amb un sistema d’emmagatzematge que manté les propietats de fruita i verdura, al mateix temps que estalvia espai i energia
  • Veniboo està treballant en l’optimització de la funcionalitat i estètica del seu primer disseny, orientat a llars, i desenvoluparà models adaptats a centres de treball i educatius
  • L’empresa treballa amb proveïdors i fabricants de proximitat

L’alimentació saludable està cada vegada més present entre les principals preocupacions de les llars a Espanya, una tendència que s’ha accentuat durant la pandèmia. No obstant això, segons les estadístiques oficials, només el 37% de les persones mengen més de dues peces diàries de fruita i verdura, molt lluny de la recomanació de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) -de, almenys, cinc peces-. Amb l’objectiu de fomentar i millorar l’experiència de consum de fruita i verdura, Veniboo ha desenvolupat un moble modular que millora el seu emmagatzematge, organització i conservació fora de la nevera, mantenint les seues propietats i estalviant espai i energia, al mateix temps que es redueix el desaprofitament d’aliments.

La startup, que participa en la cinquena edició del programa d’Acceleració de Col·lab, l’acceleradora pública de triple impacte de Las Naves, ha validat el seu prototip per a domicilis, que està redissenyant per a optimitzar la seua funcionalitat i estètica. El seu objectiu a mitjà termini és dissenyar, també, models adaptats a espais de treball i centres educatius.

En línia amb el seu objectiu de desenvolupar una proposta sostenible, Veniboo treballa amb proveïdors nacionals i fabrica els seus productes a Espanya “la qual cosa genera activitat local, evita dependre de pujades i baixades de preus en els mercats internacionals i redueix la petjada de carboni, donant més valor als nostres productes”, apunten Joan Rubio, fundador i CEO, i Jorge Sánchez, enginyer de producte de la startup.

Accessibilitat i funcionalitat

Els emprenedors, enginyers de producte, s’han inspirat en les pràctiques tradicionals que utilitzaven els agricultors i les famílies per a emmagatzemar i conservar fruita i verdura per a dissenyar la seua solució de magatzematge, amb un moble útil que té un propòsit funcional per a l’usuari. “A més, permet tindre aquests aliments més accessibles i sempre a la vista, generant un ‘efecte anomenada’ en el consumidor”, apunten.

Joan Rubio detalla que “l’objectiu primordial de Veniboo és aprofundir en el coneixement dels nostres clients potencials, de les seues necessitats. D’altra banda, per a continuar fent créixer la nostra idea de negoci, hem de lligar bé la part corporativa, el disseny, i el canal de venda i usuari. En Col·lab, hem pogut veure la importància de focalitzar-nos de manera clara en un objectiu”.

En aquest sentit, apunta que “compartir experiències de problemes i èxits amb altres persones emprenedores ajuda a enfocar el teu projecte amb major objectivitat i a generar sinergies. D’altra banda, com les persones mentores de Col·lab són, al seu torn, emprenedores, han viscut experiències similars a les nostres, per la qual cosa aporten molt. Ser part de l’acceleradora està sent una experiència molt positiva”.

Missions València 2030

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Recentment, s’ha llançat la primera missió, València Ciutat Neutra, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra i formar part de les 100 ciutats que la Comissió Europea seleccionarà dins de la missió “ciutats intel·ligents i climàticament neutres”.

COMPARTEIX:
TW - FB