ValueCare, primer projecte europeu de l’Ajuntament de València adaptat a Lectura Fàcil

16 de abril de 2021
CATEGORIA:
Salut
COMPARTEIX:
TW - FB

El pilot del projecte europeu ValueCare arranca el mes vinent de novembre

  • Las Naves desenvolupa una experiència pionera en adaptar a Lectura Fàcil el contingut del projecte europeu ValueCare per a fer-ho accessible a totes les persones.
  • L’objectiu de ValueCare és previndre la dependència, proporcionant un pla d’intervenció personalitzat i multidisciplinària.

Segons dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), més d’un 30% de la població té algun tipus de dificultat lectora que li fa requerir d’una adaptació de continguts per a aconseguir una correcta comprensió.

En aquesta línia, el centre d’Innovació de l’Ajuntament de València, Las Naves, ha realitzat l’adaptació dels continguts a Lectura Fàcil del projecte europeu ValueCare.

Aquesta acció es troba totalment alineada amb l’estratègia posada en marxa per Las Naves “Persones innovant per a persones” a través de la qual se situa a la ciutadania en l’eix central de tots els projectes amb l’objectiu de millorar la seua qualitat de vida i oferir-li el millor servei a través de la innovació.

En concret, la Lectura Fàcil és una metodologia de redacció que facilita la comprensió de textos i la comunicació. Sobretot, beneficia a persones amb discapacitat intel·lectual, persones majors, persones amb dificultat lectora, immigrants que no coneixen l’idioma….Aquest treball es caracteritza per relatar les accions de manera directa, usar un llenguatge senzill, evitar frases llargues, usar un cos de lletra gran o una major presència d’imatges, entre altres.

En aquesta línia, el Regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha explicat que “amb aquesta acció hem fet un primer pas important a l’hora de millorar la difusió dels projectes que portem en marxa des de Las Naves”. L’edil ha explicat que gràcies a aquest treball es pretén arribar a totes aquelles persones amb alguna mena de dificultat com poden ser les persones majors, públic objectiu al qual va dirigit el projecte europeu ValueCare.

Representants de Plena Inclusió Comunitat Valenciana han detallat que en la Comunitat Valenciana hi ha 30.000 persones amb discapacitat intel·lectual, “xifra a la qual cal afegir altres perfils que també necessiten i agraeixen d’una adaptació a Lectura Fàcil com a persones analfabetes, dislèxiques o immigrants, entre altres”.

Aquestes adaptacions s’han realitzat seguint les pautes europees d’inclusió Europe recollides en la Norma UNEIX de Lectura Fàcil que marca les línies i recomanacions per a l’elaboració d’aquest tipus de documents. Es tracta de la primera norma del món sobre aquesta matèria, de la qual Espanya ha sigut el primer país del món a aprovar-la.

 

Projecte europeu ValueCare

 

El pilot del projecte europeu ValueCare a València persegueix millorar la qualitat de vida de les persones majors en situació de fragilitat aconseguint un envelliment saludable gràcies a una visió completa que contempla tant atencions de l’àmbit mèdic com de l’àmbit social, la qual cosa es tradueix en una atenció soci sanitària integral basada en el valor que aporta a la persona major i els seus familiars.

 

Més informació: www.projectvaluecare.eu

 

COMPARTEIX:
TW - FB