València i Madrid unixen forces per a convertir al país en referent internacional del gaming

10 de maig de 2024
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Hui s’ha dut a terme el primer ‘tardeo gaming’ en La Farinera, fruit de la col·laboració entre els ajuntaments de València i Madrid.
  • Els regidors d’Innovació de totes dues ciutats, Paula Llobet i Ángel Niño, han ressaltat la importància d’esta suma de forces per a l’ecosistema del videojoc.
  • El convidat d’esta primera trobada ha sigut Pelle Lundborg, fundador de Nordic Games.

Esta vesprada s’ha celebrat l’esdeveniment de networking per a professionals del videojoc “El Tardeo de Madrid in Game”, organitzat per l’Ajuntament de València juntament amb el de Madrid i en el marc de l’estratègia València Innovation Capital amb la qual el consistori valencià aposta per impulsar el potent sector local del videojoc i els eSports amb, entre altres accions, col·laboracions com esta.

Este primer Tardeo On Tour, celebrat en la Farinera, ha comptat amb 130 assistents. La benvinguda ha sigut a càrrec de la regidora d’Innovació de l’Ajuntament de València, Paula Llobet; i el regidor d’Innovació de l’Ajuntament de Madrid, Ángel Niño. Tots dos han detallat les perspectives de futur d’este sector estratègic per a l’economia de totes dues ciutats.

Llobet ha assenyalat que dins de l’estratègia València Innovation Capital “hem inclòs una línia específica dedicada al gaming perquè tenim molt talent local i tenim els millors formadors; i volem retindre este talent”. És un ecosistema, ha afegit la regidora, “que està creixent molt i que aporta una ocupació de qualitat i per això des de l’Ajuntament de València apostem per ell”.

Per la seua part Angel Niño, regidor d’Innovació de l’Ajuntament de Madrid, ha assenyalat que “és necessari desmitificar el gaming: no és només un xic o una xica jugant a la seua casa. La ludificació ha arribat ja a molts sectors importants, com la cirurgia o la psicologia”.

Respecte a esta primera col·laboració amb l’Ajuntament de València ha ressaltat la importància de “unir forces, especialment amb una ciutat com esta amb un ecosistema tan fort. Si ens ajuntem tots, podem atraure inversió estrangera i convertir al nostre país en un referent internacional del gaming”.

L’esdeveniment està dedicat a xarrades i networking per a professionals del gaming i esta primera trobada ha comptat amb Pelle Lundborg, l’influent fundador de Nordic Games. Ha repassat la seua trajectòria en el sector des de l’empresa que va ser l’origen d’altres firmes importants com THQ Nordic o Embracer Group, fins a l’actualitat. I també ha donat algunes idees per a les persones interessades en el sector, com el valor de la paciència i l’aprenentatge: “els enginyers d’Angry Birds van llançar més de 50 videojocs abans de donar amb l’èxit”.

Lundborg ha insistit en la importància de l’hub perquè “és un lloc on conéixer gent amb els teus mateixos interessos, intercanviar idees; i és important el suport municipal com ocorre amb este del videojoc”. De fet, ha lloat que “les polítiques públiques a València s’orienten també cap al sector del videojoc perquè això ajuda molt a l’impuls de la indústria”.

València Game City

València Game City és la iniciativa de l’Ajuntament de València, emmarcada dins de l’estratègia d’innovació València Innovation Capital, dissenyada per a consolidar i potenciar la ciutat com un hub líder en la indústria del videojoc i eSports. Per a això es proposa com a objectius enfortir la indústria local, fomentar la innovació i l’educació, promoure el turisme i la cultura, impulsar el desenvolupament tecnològic, fomentar la inclusió i el desenvolupament social.

València Innovation Capital

L’estratègia València Innovation Capital de la Regidoria d’Innovació de l’Ajuntament pretén fomentar una ciutat dinàmica, diversa i creativa que siga l’hub d’innovació tecnològica de referència del Mediterrani. Esta estratègia promou la col·laboració públic-privada, ser catalitzadora de l’ecosistema d’innovació i emprenedoria tecnològica de la ciutat i cerca generar ocupació de qualitat i d’alta qualificació a València.

La tecnologia és el com, i l’ésser humà és el perquè. València Innovation Capital aposta per resoldre els problemes reals de la ciutat amb una innovació pròxima que siga efectiva i tinga un impacte directe en la vida de les persones.

Galeria de fotos

COMPARTEIX:
TW - FB