València s’uneix a un acord europeu de ciutats pioneres en regeneració urbana integral i sostenible

12 de abril de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB

  • Gràcies al projecte europeu MAtchUP, en el qual participa l’Ajuntament de València amb Las Naves, València s’ha sumat al manifest de cooperació dels projectes europeus Lighthouse.
  • Aquest manifest està integrat per 12 projectes europeus que integren més de 70 urbs de tota Europa.
  • Les ciutats signatàries assumeixen el compromís de compartir les bones pràctiques obtingudes en cadascun dels pilots desenvolupats en cada ciutat.

L’Ajuntament de València, a través del projecte europeu MAtchUP, està participant en l’esdeveniment “Sharing Cities Consortium” que va començar ahir i que finalitza demà divendres 13 d’abril a Lisboa, Portugal.

La ciutat de València, líder del projecte, participa en qualitat de ciutat “lighthouse” o ciutat far, ja que València és una de les tres ciutats, al costat de Dresden (Alemanya) i Antalya (Turquia), seleccionada per la Comissió Europa per a ser ciutat far del projecte europeu MAtchUP.

Aquest esdeveniment es presenta com un punt de trobada perquè totes les urbs europees implicades en un programa lighthouse puguen compartir la seua experiència i el treball desenvolupat.

En concret, les persones assistents podran conèixer els 12 projectes Faro del programa H2020 mitjançant xarrades i tallers, així com conèixer de primera mà alguns dels últims desenvolupaments més destacats a Lisboa relacionats amb la modernització dels edificis públics, el sistema de gestió de l’energia sostenible i la mobilitat elèctrica, entre uns altres.

En aquest marc de col·laboració se celebra l’adhesió de tres nous projectes al Manifest de Cooperació dels projectes Lighthouse, entre ells el projecte europeu MAtchUP, que liderat per l’Ajuntament de València a través de la Fundació Las Naves, va a implantar 52 solucions innovadores en el Districte Poblats Marítims.

La ciutat de València comptarà amb un total de 5,5 milions d’euros provinents de fons europeus per a convertir-se en ciutat “far” de la regeneració urbana integral i sostenible a través de solucions innovadores en els sectors d’energia, mobilitat i TIC.

A través d’adhesió, la ciutat de València es compromet a participar activament en un marc de col·laboració entre totes les urbs signatàries per a millorar els impactes i beneficis assolits a través dels projectes en cada de les ciutats pilot.

 

Més informació sobre MAtchUP ací

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and Innovation programme under grant agreement N°774477.


COMPARTEIX:
TW - FB