València serà ciutat pilot del projecte europeu Fu-Tourism per impulsar pimes turístiques sostenibles

29 de abril de 2024
CATEGORIA:
Emprenedoria
Sostenibilitat
COMPARTEIX:
TW - FB

Fu-Tourism és un programa de suport a xicotetes i mitjanes empreses del sector turístic que es desenvolupa en 6 països europeus amb una inversió total de 4 milions d’euros.

En el marc de València Innovation Capital, València serà una de les ciutats pilot en les quals es realitzarà un programa d’acceleració i escalada d’empreses turístiques amb l’objectiu de construir un turisme més sostenible i digital

Fomentar, secundar i enfortir un ecosistema innovador de xicotetes i mitjanes empreses turístiques que oferisquen pràctiques i servicis sostenibles i digitals. Este és l’objectiu del projecte europeu Fu-Tourism al qual València s’acaba de sumar com a ciutat pilot, juntament amb l’urbs de Porec (Croàcia). Un projecte que s’emmarca dins de l’estratègia València Innovation Capital i de la Capitalitat Verda Europea.

Fu-Tourism pertany al programa europeu COSME i esta format per 6 països: Espanya, Grècia, Croàcia, Bèlgica, Àustria i Polònia. Durant 3 anys es desenvoluparan dos programes en cadascuna de les dos ciutats pilots: un programa d’acceleració, en el qual 10 pimes de cada país seran seleccionades per a rebre un suport de 5 mesos de durada i una subvenció de 20.000 euros; i un programa d’escalada, en el qual es triaran 42 consorcis de pimes -7 per país- per a rebre suport empresarial i una subvenció de 30.000 euros.

El pressupost global del projecte és de 4 milions d’euros. En el cas de València, es destinaran al voltant de 400.000 euros a les empreses del pilot per als dos programes.

L’Ajuntament de València i Las Naves rebran aproximadament 165.000 euros, destinats a la gestió del projecte.

La regidora d’Innovació, Paula Llobet, explica que este programa de suport a les pimes “finançarà un total de 102 propostes europees, que han de desenvolupar estratègies i activitats encaminades a una transició de les pimes turístiques europees cap a una economia més verda, digital i integradora”.

“El nostre objectiu és traure-li el màxim partit a este projecte perquè ens ajude a gestionar l’èxit del turisme, volem que els beneficis que aporta este sector impacten directament en les empreses i en la societat. Este programa, impulsat des de l’estratègia d’innovació de la ciutat València Innovation Capital, ens servirà per construir un ecosistema sòlid en el sector turístic, promoure’n la resiliència davant futurs desafiaments i alinear-lo amb els objectius del Pacte Verd Europeu de la UE”, subratlla Llobet.

El projecte Fu-Tourism permetrà una major cooperació en matèria d’innovació entre estes empreses i les incubadores i acceleradores del sector. Es desenvoluparà una plataforma i una xarxa de clústers, conegudes com a Living Labs de transició de pimes turístiques, que permetran que les pimes se situen en el centre de l’ecosistema turístic, amb un enfocament de múltiples agents que tinga en compte les necessitats més àmplies de la destinació, els visitants i els ciutadans locals.

COMPARTEIX:
TW - FB