València reparteix 700.000 euros en els premis i subvencions d’innovació Missions València 2030

14 de desembre de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Durant l’esdeveniment es donaran a conéixer les 17 iniciatives subvencionades i les 20 premiades.
  • Es podrà seguir l’esdeveniment en directe a través del canal de Youtube de Las Naves: https://bit.ly/3r2a0uz

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Gestió del coneixement de l’Ajuntament de València celebraran demà dimarts a les 10.00 hores els V Premis d’Innovació Missions València 2030. En ell es donaran a conéixer les subvencions i premis a idees i projectes d’innovació orientades per primera vegada a les missions de la Unió Europea i de València. L’esdeveniment serà retransmés en streaming pel canal Youtube de Las Naves.

Els 17 projectes d’innovació seleccionats per a rebre les subvencions resoldran problemes urbans on la salut de les persones, la sostenibilitat de l’entorn que ens envolta, i la solidaritat per a reduir desigualtats són els grans reptes als quals aspira la innovació. Per part seua, els 20 projectes desplegats en 2019 i premiats en aquesta edició es divideixen en les següents categories: Ciutat Saludable, Ciutat Sostenible, Ciutat Compartida, col·legis i instituts, i investigacions universitàries.

L’acte serà conduït pel regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana; el Coordinador General d’Estratègies Urbanes i Agenda Sostenible de la Ciutat, Jordi Peris; el cap de la Delegació d’Innovació i Gestió del Coneixement del consistori, Fermín Cerezo; i la directora de Las Naves, Marta Chillarón.

Les 37 iniciatives subvencionades i premiades no podran assistir a causa de les restriccions d’aforament marcada per les autoritats sanitàries. Segons Carlos Galiana, regidor d’Innovació, “ens hauria agradat tindre en Las Naves a les i els principals protagonistes amb nosaltres, que són els projectes subvencionats i premiats, però l’actual situació sanitària ens ho impedeix. I m’agradaria donar les gràcies a les diferents iniciatives que s’han presentat i valorar el seu enorme esforç en un any tan difícil com el 2020, on la pandèmia del Covid-19 ha truncat molts projectes i ha impossibilitat que la gent es presente a certes convocatòries amb una normalitat que esperem recuperar en el 2021”.

L’Ajuntament de València va aprovar el passat 27 de novembre la selecció de 17 projectes d’innovació que rebran subvencions per un import de més de 600.000 € i que es desplegaran durant 2021, així com el reconeixement a 20 iniciatives innovadores desarroladas durant 2019 que es repartiran 72.500 € en premis. En total: quasi 700.000 euros.

És la primera vegada que l’Ajuntament de València orienta les seues subvencions anuals a la innovació i el seu sistema de reconeixements al marc estratègic Missions València 2030 en cerca de projectes d’innovació social i urbana amb impacte en les futures missions de la Unió Europea i de la ciutat de València. Missions, totes elles, orientades a millorar la vida de les persones.

Carlos Galiana, ha conclòs que “tots els projectes d’innovació estan orientats al marc estratègic de Missions València 2030 amb el qual pretenem fer de València una ciutat més saludable, sostenible, compartida i emprenedora. I tots ells formaran part de la seua constel·lació de projectes d’I+D+i per a l’èxit de les missions de València”.

COMPARTEIX:
TW - FB