Cartell oficial d'Innpulso Emprende

València rebrà el 14 d’octubre a 53 ciutats de la Xarxa Innpulso amb motiu de la sisena edició d’Innpulso Emprende

10 de octubre de 2022
CATEGORIA:
Emprenedoria
Missions València 2030
COMPARTEIX:
TW - FB
  • València acollirà, divendres 14 d’octubre, la 6a edició d’Innpulso Emprende, l’esdeveniment “més representatiu” de la Xarxa Innpulso, que té com a objectiu principal “facilitar la trobada entre responsables municipals i el teixit emprenedor, al mateix temps que es premien les iniciatives més innovadores dels diferents municipis”.

La trobada, promoguda per la Xarxa Innpulso i el Ministeri de Ciència i Innovació, se celebrarà en l’espai Veles e Vents, en la Marina de València, i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, el centre d’innovació Las Naves i València Activa.

Innpulso Emprende reuneix anualment alcaldes i alcaldesses de les ciutats pertanyents a la Xarxa Innpulso amb les pimes, micropimes i startups més innovadores que han sigut seleccionades per cadascuna de les ciutats. Així, la trobada facilita l’acostament entre pimes innovadores en l’àmbit nacional, potencia l’intercanvi d’experiències en la promoció i el suport a la innovació des de l’administració i, en definitiva, posiciona i impulsa a les pimes innovadores pertanyents a les ciutats Innpulso, donant-los visibilitat per a facilitar el seu accés a mercats potencials i possibles inversions.

L’alcalde de València, Joan Ribó, s’ha mostrat satisfet pel fet que “la nostra ciutat siga l’amfitriona d’esta trobada”. Per a l’alcalde, “València és, en estos moments, una de les ciutats amb un major impuls en matèria econòmica, de creació d’ocupació i de creació d’empreses de tota Espanya”.

De fet, segons Ribó, “la ciutat té, en estos moments, la millor dada d’ocupació dels últims 14 anys amb un descens interanual d’un 19% des de setembre de 2021 a setembre de 2022”. I tot això és possible gràcies a “una potent creació d’empreses, a la diversificació sectorial de les empreses de nova creació i a l’aposta decidida, des de l’Ajuntament i des de València Activa, cap a sectors econòmics innovadors com la digitalització, el turisme intel·ligent, les polítiques verdes, les energies alternatives i el disseny”.

Joan Ribó ha subratllat que “València és la ciutat ideal per a acollir esta trobada perquè hem sol·licitat al govern central ser l’Oficina Nacional d’Emprenedoria i estem afavorint la instal·lació de noves empreses tecnològiques i innovadores en el nou barri de Vara de Quart o en la Marina”.

Per part seua, el regidor de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Borja Sanjuan, ha explicat que “València s’està convertint amb passos decidits en VLC Tech City, una ciutat que té com a pilars de la seua societat i economia la innovació, el talent, la sostenibilitat i la tecnologia”.

“És el moment valencià. La ciutat, gràcies a la col·laboració público-privada, com la que impulsem amb Invest in València, està atraient inversió que ens farà crear ocupació de qualitat. En els últims anys ens estem situant en el mapa internacional com hub emprenedor i tecnològic, per això acollim esdeveniments com Innpulso Emprende o serem seu d’esdeveniments de projecció internacional com The Next Web València”, ha remarcat el regidor.

El regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement, Carlos Galiana, ha destacat la importància “d’un esdeveniment com Innpulso Emprende per a donar a conéixer davant alcaldes de tota Espanya la innovació que fem a València. De fet, la startup Impacte que representarà a València és un exemple d’èxit d’allò que fem en l’acceleradora pública de triple impacte Col·lab de Las Naves”.

Esta 6a edició d’Innpulso Emprende, que comptarà amb la participació de 53 ciutats pertanyents a la Xarxa Innpulso, tornarà a girar per segon any entorn de la Missió de Ciutats Intel·ligents i Climàticament Neutres (100 Climate-neutral Cities by 2030 – by and for the Citizens) impulsada per la Comissió Europea.

La Missió té com a objectiu secundar, promoure i guiar a 100 ciutats europees en la seua transformació sistèmica cap a la neutralitat climàtica per a 2030, convertint en centres d’innovació a totes les ciutats. València ha sigut designada per la Comissió Europea com una d’eixes cent ciutats que assumiran el repte de ser climàticament neutres en 2030, “per la qual cosa esta edició se celebra en una ciutat que serà clau en els pròxims anys”.

Els objectius de la missió, per part seua, inclouen fomentar una transició justa per a millorar la salut i el benestar de les persones i aportar nombrosos beneficis addicionals a aquesta transició, com ara la millora de la qualitat de l’aire, la creació d’ocupació i estils de vida més saludables.

 

Programa de la jornada

La jornada arrancarà a les 9.00 hores amb les intervencions de l’alcalde de València, Joan Ribó, els copresidents de la Xarxa Innpulso Juan Carlos Abascal (alcalde d’Ermua) i Carles Ruiz (alcalde de Viladecans) i Teresa Riesgo, Secretària General d’Innovació en el Ministeri de Ciència i Innovació, els qui donaran la benvinguda a les persones assistents.

Després de la benvinguda institucional, l’esdeveniment constarà de tres blocs de presentacions en els quals les empreses, acompanyades per l’alcalde o l’alcaldessa del seu municipi, hauran de defensar el seu projecte en un termini de temps reduït.

S’entregaran dos premis, un d’ells serà per al projecte més innovador en l’àmbit de la Innovació Social, i l’altre serà per al projecte més innovador en l’àmbit de la Innovació Tecnològica. A més, hi haurà un esment especial per a l’empresa més “Influencer”, és a dir, aquella que haja generat major trànsit i interacció en xarxes socials.

A l’hora d’avaluar els projectes, el jurat, compost per Patricia Molina, Directora de Ciutat, Territori i Medi Ambient en Tecnalia; Manuel Gomicia, Director General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial de la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana; Celsa Monrós, Directora General del Canvi Climàtic de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana; i Juan Bueno, CEO de Myrentgo i Director del MiV Mobility Startup Program de València, valorarà aspectes com la maduresa de la idea, el caràcter innovador del projecte, la viabilitat del projecte, la capacitat i experiència de l’equip i el nivell d’impacte sobre el territori.

Com a complement a l’esdeveniment, les empreses participants en Innpulso Emprende tindran també l’oportunitat de participar en el VLC Startup Market, un gran aparador per a empreses innovadores i tecnològiques que, promogut per València Activa, se celebrarà al llarg de tot el cap de setmana als carrers de la ciutat.

COMPARTEIX:
TW - FB