La concejala

València presenta el festival de gaming, esports, música i tecnologia OWN 

11 de març de 2024
CATEGORIA:
ICC
COMPARTEIX:
TW - FB
  • L’Ajuntament de València ha identificat el videojoc com un sector estratègic d’innovació i desenvolupament, i ha impulsat aquest festival en el marc de València Game City
  • Aquestes quatre tendències de mercat marcaran els continguts de OWN: el creixement exponencial dels videojocs, l’auge de l’entreteniment en viu, la fusió d’experiències digitals i presencials, i l’ús innovador de tecnologies emergents
  • Es preven 60.000 visitants al llarg dels diversos dies de celebració de OWN, als quals caldria sumar els més d’un milió d’assistents en línia que segueixen les diferents competicions que tindran lloc.

La regidora de Turisme, Innovació i Captació d’Inversions de l’Ajuntament de València, Paula Llobet, al costat d’Arturo Castelló, director de Encom; Jorge Fombellida, director general de Fira València; i Aitor Álvarez, director de lligues professionals de LVP-MediapPro, han presentat aquest matí el festival d’entreteniment digital OWN, que se celebrarà del 4 al 7 de juliol a València.

OWN “Open World Now” és una experiència única que fusiona el món del gaming, els esports, la música, l’art, la moda, l’esport i la tecnologia en un entorn “phygital”, oferint una connexió sense precedents entre les experiències físiques i digitals. Aquest festival promet fer un volt de rosca a l’experiència de l’oci immersiu per a les noves generacions, creant una comunitat on els participants poden interactuar, aprendre i gaudir en un ecosistema únic. I per a això compta en la seua organització amb Encom, líder en la producció d’esdeveniments de esports i gaming.

A Espanya el sector dels videojocs ha superat els 2.000 milions d’euros en facturació i compta amb 18,2 milions de jugadors. La indústria mundial dels videojocs té un valor de 260.000 milions de dòlars i s’espera que cresca aconseguint un valor de 321.000 milions de dòlars per a 2026. Per eixe motiu l’Ajuntament de València ha identificat el videojoc com un sector estratègic d’innovació i desenvolupament, i ha impulsat aquest festival en el marc de València Game City, dins de la seua estratègia d’innovació València Innovation Capital.

La regidora Paula Llobet ha manifestat que “una de les àrees que impulsarem en el marc de l’estratègia València Innovation Capital és precisament la València Game City, per a consolidar a la ciutat de València com a referent en la indústria del videojoc i els esports a nivell nacional i internacional. La nostra ciutat ja està molt posicionada en aquest àmbit gràcies a les nombroses empreses, entitats educatives, importants estudis de desenvolupament, equips de esports, talent i esdeveniments tan importants com el que hem vingut a presentar. I ara, gràcies a la col·laboració públic-privada, i a la gran aposta que farem des de l’Ajuntament per aquest sector, aquest posicionament es multiplicarà”.

Llobet també ha explicat els beneficis que tindrà aquest festival per a la ciutat “ja que posicionarà a València en el circuit d’esdeveniments i festivals de gaming i entreteniment digital; es donarà visibilitat a tot l’ecosistema local; atraurà a empreses i inversors nacionals i internacionals; posicionarem a Fira València com un recinte ideal per a esdeveniments i festivals amb un fort component d’innovació tecnològica; posarem a l’abast dels ciutadans les últimes tecnologies de la indústria de l’entreteniment digital, i també generarà negoci a a través de contractació hotelera i d’hostaleria, d’empreses locals de producció, d’agències i de professionals especialitzats”.

Per part seua, Arturo Castelló, director de Encom i organitzador de l’esdeveniment, ha expressat que “des de València passem de nivell amb la presentació de OWN per a adaptar-nos a l’etapa que està generant la indústria del videojoc. La clau és que posem al videojoc a l’abast de la ciutadania i de les empreses de la indústria de salut, turisme, educació… Tindrem continguts com a art digital i competicions que es porten a Espanya per primera vegada. OWN naix amb una vocació innovadora gràcies a l’aposta de l’Ajuntament de València”.

Entre els possibles streamers convidats estaran Ibai i TheGrefg en un esdeveniment que durant diversos dies serà un dels focus de major consum d’internet, segons han indicat des de Fira València.

Es preveuen 60.000 visitants al llarg dels diversos dies de celebració de OWN, als quals caldria sumar els més d’un milió d’assistents en línia que segueixen les diferents competicions que tindran lloc.

OWN es distingeix per basar la seua proposta en quatre tendències de mercat principals que inclouen el creixement exponencial dels videojocs, l’auge de l’entreteniment en viu, la fusió d’experiències digitals i presencials, i l’ús innovador de tecnologies emergents.

A més, el festival acollirà dues jornades presencials de la Superliga de League of Legends (LOL), una de les competicions més importants del sector dels esports a Espanya, amb la participació d’equips de renom com Els Heretics, Movistar Riders, KOI, Barça eSports, i GIANTX. També se celebraran les finales de la VALORANT Challengers Spain: Rising, afegint encara més emoció a l’esdeveniment.

Finalment caldria sumar les competicions de esports amb videojocs com Rocket League, Fortnite o CSGO, tornejos LAN, concerts com el que oferirà la youtuber i pianista Elesky, una zona de competició esportiva gràcies a València Basket, un esdeveniment local de Pokemon GO, una zona Indie, concursos de cosplay i fins a un concurs de dansa K-pop.

A més de l’organització de l’esdeveniment per part de Encom, comptaran en principi amb les següents entitats col·laboradores: València Game City, AVEPE, Startup València, AVRE, AVAV, Ajuntament de València, Generalitat Valenciana, Diputació de València, ESAT, UPV, UV, Barreira, València Basket, Circuit Ricardo Tormo, València CF, Llevant UD, Marat´on de València, Reddit, ITI, IBV, Technovation Girls i UNICEF.

OWN forma part de la iniciativa València Game City, reforçant l’objectiu de convertir a València en un referent global en la indústria de l’entreteniment digital i físic.

València Innovation Capital

L’estratègia València Innovation Capital de la regidoria d’Innovació de l’Ajuntament pretén fomentar una ciutat dinàmica, diversa i creativa que siga el hub d’innovació tecnològica de referència del Mediterrani. Aquesta estratègia promou la col·laboració públic-privada, ser catalitzadora de l’ecosistema d’innovació i emprenedoria tecnològica de la ciutat i cerca generar ocupació de qualitat i d’alta qualificació a València.

La tecnologia és el com, i l’ésser humà és el perquè. València Innovation Capital aposta per resoldre els problemes reals de la ciutat amb una innovació pròxima que siga efectiva i tinga un impacte directe en la vida de les persones.

COMPARTEIX:
TW - FB