València premia als projectes més destacats d’Innovació Social i Urbana 2019

12 de desembre de 2019
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • S’han presentat 41 projectes a l’última convocatòria del servei d’innovació de l’Ajuntament de València.
  • La gala ha sigut presentada pel showman Eugeni Alemany.

Un projecte que mesura la qualitat de l’aire al voltant dels col·legis de la ciutat de València; un format youtuber sobre consum i tecnologia destinat al públic jove; una associació dedicada a utilitzar la cultura per a crear impacte social; una altra l’objectiu de la qual és generar consciència històrica del barri Tres Forques amb la creació d’un arxiu documental ciutadà amb material fotogràfic, cartogràfic, narratiu i audiovisual; i un últim projecte que idea el concepte de ‘Llars compartides’ entre dos col·lectius vulnerables com les persones majors i les òrfenes. Són els cinc guanyadors de la quarta edició dels Premis d’Innovació Social & Urbana Ciutat de València, entregat pel Servei d’Innovació i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València.

Aquest dimecres a la vesprada ha tingut lloc a la sala escènica La Mutant, del complex de Las Naves, la gala de lliurament dels IV Premis d’Innovació Social i Urbana – Ciutat de València, presentada pel showman Eugeni Alemany.

Carlos Galiana, regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, ha destacat que “aquests Premis d’Innovació Social i Urbana de la ciutat de València tenen l’objectiu de reconéixer l’impuls de les idees i innovacions destinades a resoldre els grans reptes que les ciutats tenen en l’actualitat i en el seu futur pròxim per a millorar el benestar col·lectiu de la ciutadania”.

“Amb aquests premis es reconeix l’esforç que persones i entitats han realitzat per a la posada en marxa a València d’iniciatives en matèria d’innovació social i urbana, com a resposta als problemes i necessitats reals de la ciutadania”, ha afegit Galiana.

La quarta edició dels premis introdueix dues novetats respecte a les edicions anteriors: una nova categoria de reconeixement a les ja existents, “Millor treball fi de màster o tesi doctoral en matèria d’innovació social i urbana” per a vincular l’acadèmia i el món universitari amb les tendències d’avantguarda en innovació social i urbana impulsades des de la Unió Europea. I, d’altra banda, una millora econòmica, augmentant la dotació dels premiats passant de 3.000 € a 10.000 € que es reparteixen de la següent forma: 5.000 € per al projecte guanyador i 2.500 € per a cadascun dels dos projectes finalistes.

PREMIATS 2019

Categoria “Millor experiència en consum responsable”

Projecte: Consum Academy

Premiat: Associació Ciutadana i Comunicació

Video: https://youtu.be/xTPW6umRn6I

La idea sorgeix d’intentar proporcionar materials didàctics innovadors sobre consum i tecnologia especialment destinat al públic jove. Per aquest motiu s’ha utilitzat un format youtuber on 4 joves protagonistes compten les seues experiències en consum i tecnologia.

Categoria “Millor procés de participació ciutadana”

Projecte: Històries 3F

Premiat: Associació Veïnal i Cultural Tres Forques

Video: https://youtu.be/hQ3uVqHSljA

Històries 3F és un procés de reconeixement i construcció participativa d’una visió conjunta dels barris Tres Forques i Vara de Quart a través de la creació d’un arxiu documental ciutadà amb material fotogràfic, cartogràfic, narratiu i audiovisual.

Categoria “Millor solució creativa a problemes socials”

Projecte: Projecte de l’associació Adonar

Premiat: Adonar

Video: https://youtu.be/lWroPKl_sY0

Adonar naix per l’impuls clar de quatre dones professionals provinents d’àmbits com el social, el cultural i el camp de la comunicació; un impuls convençut que la cultura i les seues expressions artístiques són eines i aliment per als individus i que l’impacte social que generen sempre els acompanya.
Per això Adonar té com a objectiu acompanyar al sector cultural i artístic a desenvolupar iniciatives amb impacte social com puga ser la revista ‘Impreses’ realitzada per dones preses a Picassent o el projecte artístic ‘Valents Photon’ amb adolescents tutelats, entre altres.

Categoria “Millor experiència d’innovació social i urbana en col·legis”

Projectes: MIMOC02

Premiat: Associació Mesura

Video: https://youtu.be/8G_Hgi8gAtY

El projecte MimoCO2 redueix l’exposició a contaminants millorant la salut en els centres escolars de València. El projecte introdueix l’ús de dades i la sensorización de les aules en diferents escales d’aprenentatge amb el repte de la millora de la salut i el medi ambient que envolta a l’alumnat.
El projecte comporta una gran part d’innovació i originalitat amb l’ús intensiu de tecnologia, dades obertes, programari lliure i un alt nivell de participació i corresponsabilitat a l’aula.

Categoria “Millor treballe fi de màster o tesi doctoral en matèria d’innovació social i urbana”

Projecte: Circ Camina Conmigo

Premiat: David Jiménez Moreno

Video: https://youtu.be/-_TGs9pvlkU

El projecte Circ Camina Amb mi idea el concepte de ‘Llars compartides’ entre dues coelctivos vulnerables com les persones majors i les persones òrfenes. És un treball altament creatiu que proposa una intervanción social i arquitectònica en el barri de Natzaret de València.

El Servei d’Innovació de la Regidoria d’Innovació i Gestió del Coneixement ha sigut l’encarregat de gestionar aquesta quarta edició dels Premis d’Innovació Social i Urbana, a la qual han sigut acceptades un total de 41 projectes. Cal assenyalar que algunes de les candidatures presentades ho fan a més d’una categoria de les convocades. Aquests 41 projectes d’innovació social i urbana confirmen la tendència positiva de creixement respecte a les convocatòries anteriors.

COMPARTEIX:
TW - FB