València posa en marxa un projecte que estudia la instal·lació de punts de càrrega bidireccional de vehicles elèctrics als edificis

12 de juliol de 2016
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB

* L’objectiu del projecte Smart Mobile Energy és analitzar l’impacte socioeconòmic que tindrien sistemes de carregadors de vehicles elèctrics als edificis, amb la intenció que les càrregues puguen revertir-se en la xarxa elèctrica d’aquestos immobles.

* Aquest projecte està inclòs en un dels programes de la plataforma europea de lluita contra el canvi climàtic Climate Kic, i el desenvoluparà un consorci internacional format per entitats com l’agència britànica Cenex, la Technical Universitat de Berlin, la Universitat de València, l’Institut Tecnològic de l’Energia (València) i InnDEA València

El regidor d’innovació i vicepresident d’InnDEA València, Jordi Peris explica que aquest projecte «busca resoldre una problemàtica futura clara, i és que en els pròxims anys els vehicles elèctrics creixeran exponencialment, per tant seran necessaris molts punts de càrrega i això significa que poden donar-se problemes amb la xarxa elèctrica de les ciutats que no estiguen preparades».

Davant aquest fet, el projecte Smart Mobile Energy estudiarà l’impacte de instal·lar punts de càrrega amb la tecnologia V2G als edificis de la ciutat. Aquesta tecnologia permet la reducció de la pressió sobre la xarxa elèctrica al permetre que l’electricitat es canalitze de manera bidireccional, vaja del carregador al vehicle i del vehicle al carregador, i per tant torne de nou a la xarxa elèctrica. Aquest sistema té un alt potencial no sols ecològic, d’estalvi d’energia, sinó també econòmic.

El projecte Smart Mobile Energy compta amb un finançament de quasi 90.000 euros, i es posarà en marxa en un període de sis mesos. Està previst que s’inicie el pròxim mes de setembre.

climate kic

COMPARTEIX:
TW - FB