València opta a la Capitalitat Europea de la Innovació 2022, després de ser reconeguda en 2020 com una de les sis millors ciutats en este àmbit

4 de abril de 2022
CATEGORIA:
Missions València 2030
COMPARTEIX:
TW - FB
  • València torna a presentar la seua candidatura a la convocatòria de la Capitalitat Europea de la Innovació (iCapitalAwards), edició 2022, després de ser finalista l’any 2020, en el qual va ser reconeguda com una de les sis millors ciutats europees en l’àmbit de la innovació.
  • Així ho ha anunciat este divendres el vicealcalde i portaveu municipal, Sergi Campillo, al final de la reunió de la Junta de Govern Local en la qual s’ha aprovat la iniciativa.

Tal com ha recordat Campillo, els Premis Capital Europea de la Innovació (iCapitalAwards) són un reconeixement anual que s’atorga a les ciutats europees que millor promouen la innovació en les seues comunitats. “Les ciutats –ha explicat el vicealcalde i portaveu- s’enfronten actualment a alguns dels desafiaments socials i de sostenibilitat més greus, però també tenen els mitjans per a superar-los mitjançant el desenvolupament i l’aplicació de solucions innovadors eficaces”. Actualment, València està a l’avantguarda europea i internacional en desenvolupament d’innovació orientada a missions, i competeix per a ser una dels 100 ciutats climàticament neutres i intel·ligents, triades per la Unió Europea per a dur a terme les transformacions sistèmiques necessàries.

La UE ha publicat, a través de la Comissió Europea, la convocatòria anual per a la huitena edició d’estos premis que reconeixen la contribució dels ciutats al desenvolupament d’ecosistemes locals d’innovació, en benefici de la innovació revolucionària i el benestar dels persones. Els premis Capital Europea de la Innovació 2022 tenen com a objectiu “donar suport a les bones pràctiques inspiradores de la innovació que implementen les ciutats europees, i suposen –ha subratllat Campillo- un prestigiós reconeixement a les pràctiques de governança, a l’experimentació, a l’impuls de la innovació i a desenvolupar la tecnologia en benefici de la ciutadania”. La ciutat guanyadora rebrà un premi d’un milió d’euros i les ciutats finalistes, un premi de 100.000 euros cadascuna.

De fet, en 2020, València ja va presentar la seua candidatura, projectant el model de governança de la innovació orientada a missions que impacten en la millora de la vida de les persones, el projecte denominat Missions València 2030.

La candidatura de la nostra ciutat va superar amb èxit totes les fases d’avaluació, i València va ser reconeguda per la Comissió Europea com una de les sis millors ciutats europees en matèria d’innovació. “Va ser tota una fita”, ha afirmat Sergi Campillo, “especialment tenint en compte que era la primera vegada que ens presentàvem”, i la ciutat va rebre un premi de 100.000 euros que van ser destinats a la Missió Climàtica València 2030. Atés que les sis ciutats guanyadores de l’edició de 2020 no podien presentar-se a la següent edició, la de 2021, la Junta de Govern Local ha aprovat hui la candidatura per a 2022.

COMPARTEIX:
TW - FB