Premis Missió Climàtica València

València llança els projectes subvencionats en el marc de la Missió Climàtica València 2030

9 de febrer de 2023
CATEGORIA:
Missions València 2030
COMPARTEIX:
TW - FB
  • L’Ajuntament distribueix més d’un milió d’euros a les millors experiències d’investigació i innovació per a aconseguir una ciutat saludable, sostenible i emprenedora
  • Las Naves ha acollit l’acte de llançament dels projectes guardonats en la VII edició dels Premis d’Innovació orientats a la Missió Climàtica

El centre d’innovació social i urbana de l’Ajuntament de València, Las Naves, ha acollit hui l’acte de llançament dels projectes subvencionats en la VII edició dels Premis d’Innovació orientats a la Missió Climàtica València 2030. En la presentació han participat el regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement, Carlos Galiana, i el regidor d’Emergència Climàtica, Alejandro Ramón, que han conegut de primera mà els projectes seleccionats.

Els dos regidors han destacat el suport que l’Ajuntament de València prestarà per a desenvolupar estos projectes i que abastarà l’acompanyament tècnic, administratiu i de comunicació durant els pròxims 18 mesos. L’objectiu és impulsar idees i projectes d’innovació orientats a la Missió Climàtica.

Un projecte per a instal·lar un centre de generació d’energia elèctrica utilitzant les terrasses, un transport de mercaderies d’última milla per a reduir impacte ambiental i social, la creació d’una app de compra de productes frescos dels mercats o la conversió d’un solar de Torrefiel en un espai viu d’ús comunitari, són algunes de les iniciatives premiades en la setena edició d’estos premis, organitzats per la Delegació d’Innovació i Gestió del coneixement de l’Ajuntament de València i el centre d’innovació Las Naves.

Propostes premiades i subvencionades

Els projectes subvencionats són:

“Ni una llar sense energia, ni una persona sense llar”, de Sant Joan de Déu Servicis Socials Valencia; ‘Transporte de mercancías última milla por vehículos autopropulsados en zona centro de Valencia’, d’Esus Moblility; ‘El Mercat a un Bot(ó)’, de Associació Meraki Projects de València; ‘Platjabot’, de Umibots Robotics Solutions S.L.; ‘Incubadora Digital con valores’, d’Empreses amb valors; ‘Reciclaje térmico para centros de datos’, de Therminer SL.; ‘Natural (ment). El pati renaturalitzat com a catalitzador del canvi ecosocial’ de Fent Estudi Coop. Valenciana; ‘Quadre de comandament de polítiques climàtiques territorialitzades’, de la Universitat Politècnica de València; ‘Green Posidonia’, de Centre de Formació Folgado; ‘Missió Bioclimàtica 2030’, de Tecnología de la gestión del agua SLNE y ‘Centro Cívico Circular’ de Asociación por la paz y el desarrollo.

Respecte als premis, l’Ajuntament ha distribuit un total de 81.000 euros a les millors experiències d’investigació i innovació per a aconseguir una ciutat saludable, sostenible, compartida, pròspera i emprenedora. En la setena edició, els guardons han sigut per a: “Revolta sostenible al col·le”, de Colecamins’, de la Associació veïnal i cultural Tres Forques, en la categoria de ciutat saludable; ‘Finagua’, de Fibsen Monitorizaciones SL, en la categoria de ciutat sostenible; ‘Nadie sin su ración diaria’, de Foodration4all SL, en la categoria de ciutat compartida i ‘EPPPS- Espai per al prototipat i producció de projectes sostenibles’, de Make Coop. en la categoria de ciutat emprenedora.

També s’ha premiat ‘Brigades R3’, de Parròquia de Sant Roc de València, en la categoría de col·legis i instituts; ‘València en 15 minutos’, d’Aida Villalba Ortiz, en la categoria de TFG; ‘Evaluación y diseño de instalación de climatización para bloque de viviendas basada en bomba de calor, fotovoltaica i almacenamiento térmico’, de Borja Tomás Pallás Vázquez, en la categoria de TFM; ‘Estudio de sistemas renovables avanzados para el desarrollo energético sostenible’, de Paula Bastida Molina, en la categoria de Tesi Doctoral i ‘La casa por el tejado’, de Batiste Vidal, Eduardo Martín Castellanos i Sofía Hernández Cobarro, en la categoria MAtchUP.

València rep la dotació del premi “iCapitalAwards 2022”
El Consistori ha rebut ja els 100.000 euros que el Consell Europeu d’Innovació va concedir a València després de quedar entre les tres ciutats finalistes per a ser Capital Europea de la Innovació en 2022. La Comissió Europea també ha remés una carta en la qual felicita la ciutat de València per la seua destacada actuació i expressa el desig que este reconeixement inspire a altres ciutats a seguir amb la iniciativa innovadora.
El regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement, Carlos Galiana, ha assenyalat que igual que ja es va fer en 2020, els recursos obtinguts per este premi es destinaran a la innovació, en línia amb els objectius de Missions València 2030.

COMPARTEIX:
TW - FB