València ja és candidata oficial a Capital Mundial del Disseny 2022

16 de abril de 2019
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • L’Associació València Capital del Disseny acaba de formalitzar amb la World Design Organization (WDO) amb seu a Quebec (el Canadà) la memòria de mèrits i el vídeo sobre la ciutat exigits per a presentar la candidatura.
  • Aquesta s’articula al voltant del lema «El disseny mediterrani de València. Disseny per al canvi, disseny per als sentits».
Des de l’Associació València Capital del Disseny s’ha desenvolupat un rigorós treball de recerca, liderat pels seus dos directors estratègics Xavi Calvo i Pau Rausell, el resultat dels quals ha quedat reflectit en un document d’ús intern. Les seues més de 500 pàgines recullen el passat i present del disseny valencià, així com les noves propostes vinculades a la ciutat de València i, també, a la Comunitat Valenciana. El document recull les principals empreses vinculades al disseny, així com a les i els professionals lligats al disseny més destacat.

Juntament amb la memòria, la candidatura ha presentat també la que serà la seua imatge gràfica, dissenyada per Ibán Ramón, reconegut dissenyador gràfic valencià, que compta amb una àmplia i premiada trajectòria. Tal com explica Ibán Ramón, el color de la imatge de la capitalitat ens evoca el Mediterrani, l’arena, el mar i el sol. La candidatura s’articula al voltant del lema «El disseny mediterrani de València. Disseny per al canvi, disseny per als sentits», apel·lant a una «manera de mirar» (com si d’un filtre es tractara) amb certes implicacions geogràfiques i estètiques, però també ètiques, filosòfiques i polítiques.

Aquest procés de candidatura ha sigut possible gràcies al suport inicial de les empreses promotores: Actiu, Andreu World, Capdell, Equip DRT, GandiaBlasco, AIDIMME, Istobal, La Impremta, Point, Suavinex, Grup Torrecid, Trèbol i Cerveses Túria. A més, l’Associació ha aconseguit nombrosos suports institucionals, d’organitzacions i organismes públics i privats valencians, nacionals i internacionals.

COMPARTEIX:
TW - FB